Foto: D.Linchevskiy, Bigstock

Tidligere fans af den pædofilimistænkte musiker nægter at få foretaget plastikoperationer, ligesom moonwalk, sjove handsker og overgreb blandt katolske præster mister popularitet.

Hvis du ser flere rynkede pander og små, ufikse bryster i gadebilledet disse dage, kan det være Michael Jacksons skyld. En del af musikerens tidligere fans, inklusive mange danskere, har nemlig besluttet sig for at boykotte plastikkirurgi, efter at to mænd i dokumentarfilmen Leaving Neverland beskrev, hvordan Jackson havde misbrugt dem.

“Efter at have set den film er jeg ikke i tvivl: Jeg kan ikke støtte noget, som den mand har populariseret,” siger Iben Andersen, der havde planlagt en ansigtsløftning, som hun nu har aflyst.

“Jeg gider heller ikke tandblegninger eller botox mere, det ville være uetisk og dybt forkert. I stedet vil jeg gå i solarie og farve håret meget blondt, så jeg kommer så langt væk fra Jacksons blege og sorthårede look som muligt.”

Forældre skriver tårevædede sedler
Iben Andersens ven, Adam Hesseldahl, har truffet samme beslutning.

“Det er ikke noget lille offer, for jeg har en meget grim næse, som jeg længe har overvejet at få opereret. Men i mine øjne ville det være det samme som at billige pædofili.”

Også andre fænomener, som Michael Jackson er blevet associeret med, har mistet popularitet. Flere danseskoler for børn melder om, at ingen længere er interesserede i at lære at moonwalke.

“Børnene får sedler med hjemmefra om, at moonwalk er udelukket, både til stævner og i øvelokalerne. Nogle gange er der tårer på papiret, så jeg tror, der er tale om meget dedikerede Michael Jackson-fans, der endelig har set idolet falde fuldstændig fra tinderne,” fortæller Elmas Polat, der underviser i moderne dans i Søborg.

Ingen glimmerhandsker eller overgreb
I flere forretninger bliver der ikke solgt nær så mange glimmerhandsker som før, fortæller Deniz Hisami, der ejer en tøjbutik uden for Aarhus.

“Vi plejede at sælge mange enkelthandsker med similisten, så børn og voksne kunne klæde sig ud som Michael Jackson, som han så ud i 1980erne. Den går ikke længere, allerhøjst som et lidt smagløst voksenkostume til Halloween.”

Endelig har en række katolske præster verden over erklæret, at de fremover vil holde sig fra seksuelt samkvem med mindre børn. En af præsterne er fader John O’Reilly fra Boston i USA, der udtaler:

“Det piner os at forlade en så lang og hæderkronet tradition, men selv de mest uskyldige handlinger får et beskidt og ulækkert skær, når Michael Jackson udfører dem.”