Foto: Jason Morrison, sxc.hu
En årelang strid mellem liberalister og socialister er nu sendt til afgørelse ved Den Internationale Filosofidomstol.

Det er FN’s Udvalg til Fremme af Politisk Konvergens (UFPK), der har besluttet, at stridsmålet om, hvorvidt socialismen er mere egoistisk end liberalismen eller vice versa, skal afgøres ved Den Internationale Filosofidomstol.

Beslutningen blev truffet på et møde torsdag aften, efter 26 års drøftelser. Formanden for UFPK, Hélder Albuquerque fra Kap Verde, udtaler:

“Gennem utallige år har det været påstand mod påstand. Vi har hele tiden håbet på, at parterne ville nå til enighed uden indgriben ovenfra, men nyere og mere presserende spørgsmål betyder, at vi må have lagt låg på denne sag.”

Socialisme ikke egoistisk
Den danske socialist og Modkraft-skribent Nina Jensen glæder sig til at få spørgsmålet afgjort en gang for alle.

“Jeg er så træt af at høre på, at socialister er egoistiske, når vi faktisk kæmper for et samfund, hvor der er plads til alle, mens liberalisterne bare vil skrabe til sig uden at dele noget med fællesskabet,” siger hun.

For Nina er der ingen tvivl om, at Den Internationale Filosofidomstol vil give socialisterne medhold.

Liberalisme ikke egoistisk
Den danske liberalist og 180Grader-skribent Torben Markussen glæder sig også til at få spørgsmålet afgjort en gang for alle.

“Jeg er så træt af at høre på, at liberalister er egoistiske, når vi faktisk kæmper for et samfund, hvor man bliver belønnet for at bidrage, så der er overskud til at tage sig af dem, der ikke kan klare sig selv, mens socialisterne bare vil skrabe til sig af andres penge,” siger han.

For Torben er der ingen tvivl om, at Den Internationale Filosofidomstol vil give liberalisterne medhold.

Vi må videre
Ifølge RokokoPostens oplysninger starter retssagen før sommerferien, men det forventes, at en endelig dom først kan afsiges ved udgangen af 2018.

“Sagen er vanskelig og tidskrævende, men nu må vi altså komme videre,” mener Hélder Albuquerque og fortæller, at UFPK har andre væsentlige spørgsmål på dagsordenen.

“Vi vil resten af året prioritere den vesteuropæiske strid om, hvorvidt liberalister eller konservative er de ægte borgerlige,” afslører han.