I raseri over fordømmelse blandt folketingsmedlemmer har en sort mand besluttet sig for fremover at kalde alle hvide for politikere.

Den 21-årige Johan Sørensen har fået nok af politikere, der insisterer på at bruge vendinger, han opfatter som nedsættende på grund af hans mørke hudfarve. Derfor har han nu besluttet sig for at give tilbage med samme mønt.

“Fremover vil jeg kalde enhver hvid person for ‘politiker’. Så kan de smage deres egen medicin og selv opleve, hvordan det er at blive kaldt ting, som af indlysende grunde bliver opfattet som nedsættende,” forklarer han.

Betød noget andet
Men sådan har det ikke altid været, forklarer Johan Sørensen.

“Selvom de fleste i dag utvivlsomt vil opfatte det som stærkt nedladende at blive kaldt politiker, kan det faktisk godt forsvares. For historisk og etymologisk er der faktisk ikke noget nedsættende i betegnelsen,” siger Johan og fortsætter:

“Oprindeligt er politiker slet ikke et skældsord, der blev associeret med jubelidioti og inkompetence, tværtimod faktisk.”

“Ordet stammer fra det græske polis, der betyder bystat, og politik betød derfor administration af bystatens kollektive anliggender.  Så hvis nogen opfatter det som nedværdigende at blive kaldt politiker, er det jo ikke noget, jeg kan gøre for,” siger han med et glimt i øjet.

Urimelig generalisering
RokokoPosten har talt med en hvid person, som opfatter det som ekstremt krænkende at blive sat i bås med politikere.

“Det kan da godt være, at politiker oprindeligt betød noget andet, men når man siger ordet i dag, så associerer alle det jo med folk som Esben Lunde Larsen, Annette Vilhelmsen og Lars Barfoed, og det, synes jeg, simpelthen ikke er rimeligt,” siger Rikke Petersen, der er 37 år og fra Vejle.

“Bare fordi man tilfældigvis er født med hvid hud, betyder det ikke, at man er et narcissistisk og moralsk kompromitteret individ med ringe dømmekraft. Der findes rigtig mange søde og helt almindelige hvide mennesker, der som jeg selv aldrig har været involveret i så meget som et elevråd eller en forældrebestyrelse,” siger hun indigneret og understreger, at tiden nu må være kommet til, at folk med forskellig hudfarve holder op med at kalde hinanden nedsættende ting.