Førende dommedagsprædikanter og en milliard danskere er enige: Salget af en femtedel af DONG’s aktier til Goldman Sachs fører til dommedag.

Først vil knap en femtedel af DONG blive solgt til den internationale finanskapital. Så vil jorden slå revner og opsluge mellemstore provinsbyer, hvorefter P4 vil holde op med at sende. Til sidst vil alle danskere blive opslugt af en brændende og voldsomt CO2-udledende svovlpøl.

Så kontante er forudsigelserne fra Josva Petersen, der er dommedagsprædikant og professor i økonomi ved Aalborg Universitet. Han har studeret konsekvenserne af et delvist salg af DONG med udgangspunkt i apokryfe skrifter, og han er ikke i tvivl om, at Goldman Sachs’ opkøb af den danske energigigant vil betyde verdens undergang.

Goldman Sachs er Satan
“Børsindekset Standard & Poor’s ramte den 9. marts 2009 sit hidtidige lavpunkt med 666, der som bekendt er Satans tegn i Johannes’ Åbenbaring i Det Nye Testamente. Når man tænker på, at Goldman Sachs er blandt de 500 virksomheder, der optræder på dette indeks, kan der ikke meningsfuldt være tvivl om, at Satan selv står bag dette opkøb,” siger Josva Petersen.

“Men det stopper ikke her. Når guden Vishnu i det hinduistiske heltekvad Bhagavad Gita siger ‘Jeg er blevet døden, ødelægger af verdener’, refererer han i virkeligheden til Goldman Sachs,” forklarer professoren og uddyber, at dette bliver ekstra tydeligt, hvis man erstatter ordet “jeg” med “Goldman Sachs”.

Pensionskasser frelser
Imidlertid er der håb om, at danske pensionskasser, der ellers ikke ønskede at byde på DONG, har fået øjnene op for den ufattelige risiko, som deres passivitet over for salget af energiselskabet indebærer.

“I pensionskasserne har vi nu sat os for at afværge dommedag. Naturligvis kommer det til at ske på bekostning af dem, der har betroet os deres pensionsmidler, men hvis finansieringen af et inkompetent selskab, som vi i første omgang ikke kunne drømme om at give et seriøst bud på, er, hvad der skal til for at redde danskerne fra evig fortabelse, er det kun rimeligt, at vi kaster vores penge i et bundløst hul af underskudsgivende vindenergi,” forklarer talsmand Anders Bondo Christensen.