Et overvældende flertal af Amagers indbyggere har stemt for at slutte sig til Jylland. Flere mener dog, at afstemningen skete under massivt pres fra jyske tropper i civil, der på fordækt vis har invaderet øen.

På rekordtid er det lykkedes for vestdanske kræfter at indlemme den tidligere sjællandske ø, Amager, i det hastigt voksende og aggressive storjyske rige. Nu strømmer indbyggere fra øen til København på flugt fra de jyske tropper, der i løbet af de seneste uger i al hemmelighed har invaderet øen.

“Jyderne har allerede overtaget brokvartererne, men tænk at de også skulle tage Amager,” hulker en sjællandskfødt amagerkaner, der netop er ankommet til København via Langebro.

Alt han har fået med fra sin tidligere tilværelse er de ganske få ejendele, som han nåede at putte i en plastikpose fra SuperBrugsen på Tårnby Torv, inden han blev truet på flugt.

En evig del af Jylland
En enig koalition af jyske borgmestre har budt Amager velkommen i Jylland og udsendt en pressemeddelelse, hvor de blandt andet skriver:

“Amagers kulturelle og politiske affinitet til Jylland er uomgængelig. Lige meget hvad folk i københavnske rådhuse end måtte sige, så er en ø med så åbenlys forkærlighed for tatoveringer, messecentre, solarier, en velfungerende lufthavn og egen udgave af Thylejren vort broderfolk og en evig del af Jylland.”

T-shirts med Linse Kessler
Selvom de jyske borgmestre hårdnakket hævder, at det var amagerkanerne selv, der ønskede at slutte sig til Jylland, så mener de fleste iagttagere, at det er sket under trusler fra nytilkomne jyske tropper, der optræder anonymt og uden den sædvanlige uniformering bestående af træsko og fritidssæt. Også flygtningene fra Amager mener, at invaderende jyder står bag.

“Selvfølgelig var det jyder. Tror du selv på, at nogen fra Amager kunne organisere en forfalsket afstemning på en uge? Selvom de allesammen gik rundt med T-shirts med Linse Kesslers billede på, kunne man på lang afstand høre dem sige ting som ‘træls’ og ‘go’daw'”, siger en flygtning, mens en anden supplerer:

“Desuden havde alle deres biler trailertræk, selv VW Transporterne.”

Han tilføjer, at jyderne allerede er ved at nedlægge havnebadet på Islands Brygge for i stedet at bruge tømmeret til at opføre en håndboldhal.