I dag publicerer RokokoPosten en historie, hvis indhold er faktuelt korrekt.

Normalt leverer RokokoPosten det pureste opspind. Fiktive historier, der vender virkeligheden på hovedet og gør grin med høj såvel som lav i det danske samfund og internationalt. Men i dag har redaktionen overraskende valgt at skrive en historie, der er helt sandfærdig.

Mikkel Andersson, der er den ene af avisens tre redaktører, forklarer, hvad der førte til den beslutning.

“Nu da det var 1. april, hvor alle de andre medier skriver noget, som er fup og svindel, tænkte vi, at det kunne være sjovt at vende det helt på hovedet og skrive en faktuelt korrekt artikel,” siger han og fortæller, at det også er noget, som rigtig mange har opfordret avisen til i tidens løb.

Svær idéudvikling
Adspurgt om, hvorvidt det var svært at skifte genre, forklarer Marta Sørensen:

“Der var udfordringer. Når man er vant til at opfinde kilder og citater, er det svært pludselig at tale med rigtige mennesker. Tit siger de ting, der ikke flugter med artiklens overordnede vinkel, hvilket kan komplicere skriveprocessen en del. Der kunne mere traditionelle medier, som ønsker at rationalisere deres journalistiske arbejdsprocesser, utvivlsomt lære meget af os.”

Metaagtig historie
Redaktør Zenia Larsen fortæller, at idéudviklingen til den sandfærdige histories format heller ikke var uden problemer.

“Vi har haft svært ved at finde ud af, hvordan vi skulle vinkle det. Ret beset kunne vi jo have lavet en traditionel journalistisk historie, hvor vi afslørede et eller andet, men hvem ville egentlig vide, om den var sand? Så vi endte med noget lidt mere metaagtigt.”

Adspurgt om, hvorvidt det er noget, RokokoPosten vil gentage, er redaktionens medlemmer dog lidt mere usikre.

“Vi planlægger det ikke, men vil heller ikke afvise det entydigt. Vi har de seneste år set stadig flere eksempler på rigtige medier, der bringer åbenlyst satiriske historier om Ole Sohns partiskifte til Socialdemokraterne, Putin, der overtager Ukraines kampdelfiner, eller Rolling Stones, der kommer til Roskilde. Så det kan da godt være, vi vil svare igen ved også at stjæle deres stofområder,” siger Mikkel Andersson.