Foto: 089photoshootings, Pixabay

Foto: 089photoshootings, Pixabay

Kun få dage efter offentliggørelsen af sin skilsmisse er Ninka-Bernadette Mauritson klar med en ny bog. ‘Kernesund Skilsmissefamilie’ handler om, hvordan en kernesund diæt kombineret med en kernesund motionsrutine gør livet efter skilsmissen til en leg.

Undgå gluten, sukker og mælkeprodukter, lav masser af kernesund forælder/barn-motion – og undgå for alt i verden at involvere din tidligere ægtefælle i disse aktiviteter. Sådan lyder Ninka-Bernadette Mauritsons opskrift på, hvordan man får en kernesund skilsmissefamilie.

Det skriver hun i en ny bog, der udkommer i næste uge. Ligesom med forgængerne i serien om den kernesunde familie, bygger bogen på egne erfaringer, som Ninka-Bernadette har opsamlet under den flere måneder lange opbrudsperiode.

Skridtet videre ad den kernesunde sti
Ninka-Bernadette forklarer, at hun og eksmanden, Morten Mauritson, brugte mange timer på velovervejet og ligeværdig dialog, før beslutningen om skilsmissen blev truffet:

“Vi erkendte, at hvis vores familie skulle nå skridtet videre ad den kernesunde vej, måtte ægteskabet ophøre. Det stod ganske enkelt i vejen – ikke på grund af Morten eller mig, men fordi ægteskabet som konstruktion ganske enkelt er usundt.”

Efter bruddet er både Ninka-Bernadette, Morten og børnene blomstret op og strutter endnu mere af sundhed og overskud end tidligere.

Gratis viden ineffektiv
I bogen, ‘Kernesund Skilsmissefamilie’, går Ninka-Bernadette i dybden med årsagerne til, at ægteskabet forhindrer en kernesund livsudvikling. Desuden er der masser af opskrifter på kernesunde retter med ingredienser specielt tilpasset skilsmissefamilien.

“Det er nemt at få det som os,” forsikrer hun og fortsætter: “Hvis man følger principperne i bogen, vil man hurtigt opdage, at man faktisk kan spise sig til en lykkelig skilsmisse.”

Men Ninka-Bernadette Mauritson vil ikke afsløre detaljer om principperne. Det er en central del af den kernesunde filosofi, at man skal betale for indsigt i, hvordan man ændrer sit liv. Krop og psyke er ganske enkelt mindre modtagelige over for gratis viden.

Hun afslører dog, at skilsmissefamilier har brug for en anderledes kostsammensætning end samlevende familier. Det skyldes, at kroppen har brug for nogle særlige mineraler og aminosyrer for at tilpasse sig de anderledes kommunikationsdynamikker, der optræder efter ægteskabsophør.