Kedelig politikersnak var alt, hvad den 23-årige Tjalfe Poulsen fik efter, at han i 2009 havde afgivet sin stemme til Europa-Parlamentet. Han advarer nu andre unge mod at stole på den kontroversielle Voteman-video.

I en ny video, som Folketinget lagde på YouTube i går og hurtigt fjernede efter mange negative kommentarer, ser man den muskuløse superhelt Voteman modtage et blowjob, hvorefter han tæsker og truer unge mennesker til at stemme til Europa-Parlamentsvalget. Budskabet er tydeligt: Hvis du som ung mand møder op på dit lokale valgsted, vil kvinderne flokkes om dig.

Men virkelighedens EU-demokrati er anderledes gråt og uerotisk. Det kan 23-årige Tjalfe Poulsen skrive under på, eftersom han allerede i 2009 prøvede at stemme til Europa-Parlamentet.

“Normalt går jeg ikke så meget op i politik, men jeg havde lige en halv time tilovers, hvor jeg skimmede de forskellige kandidaters holdninger. Valgstedet lå på vejen hjem fra McDonald’s, så det var nemt nok,” husker Tjalfe, der blev mødt af en halvtræt valgtilforordnet, hvorefter han på under ti minutter fik sat et kryds og smidt stemmesedlen i boksen.

Ingen gruppesex eller delfiner
Men de næste fem år viste sig hverken at indeholde gruppesex med op til fem kvinder eller actionfyldte scener, hvor vandski udskiftes med delfiner. Sådan præsenterer Voteman-videoen ellers livet som demokratisk engageret EU-borger.

“Jeg fik en kæreste to år senere, og vi havde selvfølgelig sex, men ikke med andre end hinanden. Så var jeg på et par ferier i Sydeuropa, hvor jeg prøvede at paraglide, men desværre forstuvede jeg foden,” fortæller den 23-årige lærerstuderende, der heller ikke kan udvise lige så store og svulmende muskler som Voteman.

Søvndyssende kanelsnegle
“Jeg synes heller ikke, politikerne har gjort meget for at skabe et Voteman-agtigt liv for mig. De taler bare om patentdomstolen, kanelsnegle og børnepenge på en fantastisk søvndyssende måde,” siger Tjalfe skuffet og understreger, at han faktisk har prøvet at sætte sig ind i de forskellige EU-regler og -organer, men at det simpelthen er så kedeligt, at han overvejer slet ikke at stemme i år.

Disse erfaringer vil han gerne bruge til at advare andre unge:

“På grund af Voteman-videoen sidder der måske nogle unge derude og tænker, at EU-afstemninger bare handler om sex, action og lækre damer. Til dem vil jeg sige: Pas på! En valghandling garanterer ikke oralsex.”