En pensioneret økonoma og bedstemor overraskede alle ved at vinde EU-udbuddet om at blive cookieleverandør til europæiske internetbrugere. Men nu møder Karen Volf hård kritik for karteldannelse og ufine forretningsmetoder.

Det er en glad Karen Volf, som RokokoPosten møder i hendes lille køkken i en ældrebolig på Amager. Herfra har hun opbygget et transnationalt bagværksimperium. For nylig vandt hun en EU-licitation, der betyder, at alle internetbrugere skal tilbydes hendes delikate chokolade- eller vanillecookies, som bliver bagt efter en hemmelig familieopskrift og derefter knust og uploadet via usb-stikket på hendes dampdrevne datamat fra 1921.

“Tag en stol, min ven,” siger hun venligt, mens hun flytter det seneste nummer af Familie Journal og den let slidte Madam Blå-kaffekande fra det lille bord i køkkenet, så der bliver plads til et enormt fad med friskbagte chokoladecookies, som hun smilende placerer foran avisens udsendte.

“Vil du ikke have en cookie, søde? Eller ti?” siger hun og ler mildt og hjerteligt.

Alle skal have cookies
Avisens udsendte afviser høfligt og henviser til sin nyligt overståede frokost. Men netop som det første spørgsmål om hendes sejr i det komplekse EU-udbud falder, afbryder Karen Volf.

“Hvis du ikke vil have en cookie, skal du gå,” siger hun med et isnende glimt i øjnene og en hård kant i stemmen, der belyver det ellers så milde indtryk af elskelig pensionist.

“Alle skal have cookies! Ellers må de ikke blive her,” siger hun og skubber med skuldrene hårdt avisens udsendte mod døren.

Har EU i sin hule hånd
Den chokerende oplevelse er desværre langtfra unik.

Flere kilder, der alle ønsker at være anonyme af frygt for repressalier, bekræfter, at Karen Volf er andet og mere end en smilende og bageglad bedstemor.

I Hobro taler vi med en journalist, der er gået under jorden efter en lang række trusler samt en afbrændt bil. Alt dette skete efter en række kritiske artikler om bagedronningen.

“Cookies til internetbrugerne er kun toppen af isbjerget. Den kvinde har EU i sin hule hånd,” siger han med alvorlig mine.

“Ikke alene var det hende, der fjernede cigaretter i tistykpakninger, så det er nærmest umuligt at være festryger,” siger han og forklarer, at hun også gennem et samarbejde med den napolitanske mafia bærer et betydeligt medansvar for de berygtede IC4-tog.