For nylig foreslog Helle Thorning-Schmidt at bruge pjecer til at skræmme danske unge væk fra Islamisk Stat. RokokoPosten har fulgt op på idéen med følgende tekst.

Til dig, der vil være hellig kriger.

Er du en ung mand eller kvinde, hvis hjerte brænder for islam og for at gøre noget godt for dine muslimske brødre og søstre? Og har du gået med en masse forvirrende tanker om, hvorvidt du kan gøre en forskel i Mellemøsten?

Det er nu, du skal tænke dig rigtig godt om.

Du har nok hørt en masse af dine venner og imamer tale om grupper som IS eller al-Nusra, og det kan i første omgang lyde rigtig spændende. Måske lidt ligesom, da du hørte om svinekød i folkeskolen og tænkte, at det kunne være sjovt at prøve?

Desværre er de islamistiske grupper i Mellemøsten meget farligere end en lille frikadelle. Nu skal du høre hvorfor:

Hvad laver man egentlig som hellig kriger?
Du har nok hørt, at livet som hellig kriger er fyldt med spænding, godt kammeratskab og sjove våben. Det er også rigtigt, men kun til en vis grad. Der følger meget andet med: Måske skal du gå forrest, når I angriber, så du kan risikere at blive ramt. Måske skal du være med i nogle ubehagelige videoer, der kan give en grim smag i munden bagefter. Og måske tilbyder din chef dig endda, at du kan få lov at være martyr. Det lyder godt, men betyder i virkeligheden, at du bliver sprængt i luften.

Hov, den var slem, hva’?

Det at være hellig kriger betyder nemlig, at man hele tiden skal være klar til at dø for sin sag.

Hvad siger du til din islamistiske ven?
Og mon ikke dine venner tilbage i Danmark ville blive rigtig kede af det, hvis du døde? Hvem skulle de så tage i byen og danse med, julehygge med eller dele en øl eller to med? Det kan godt blive kedeligt, når ens ven er taget af sted for at blive martyr.

Du kender måske nogen, der har været i hellig krig, er kommet hjem og nu prøver at få dig med på vognen. Der skal du stå fast og sige: Nej tak. Foreslå i stedet, at I sammen går en tur i skoven, dyrker noget sport eller endda rollespil, hvor I kan bruge ufarlige papvåben og lade som om, I slås. Det er sjovt både for dig og din islamistiske ven.

Held og lykke!

Med venlig hilsen,

RokokoPosten