På uransagelig vis er det lykkedes en 42-årig mellemleder i kommunikationsbranchen at gennemføre et maratonløb i smug.

Frederikke Svendborg havde egentlig planlagt at holde sin deltagelse i Berlin Marathon hemmelig.

Men fredag eftermiddag var hendes mand, 44-årige Mads Svendborg, i gang med at lede efter sin årsopgørelse fra 2013, som han skulle bruge til at dokumentere, at han ikke havde fået for meget tilbage i skat. Men så faldt han over noget, der fik ham til at glemme alt om verserende sager med skattevæsenet.

Fandt blanket
“Lige pludselig ser jeg, at der ligger en tilmeldingsblanket til sidste års Berlin Marathon underskrevet af min hustru. Det gav ingen mening, for på det tidspunkt var hun på seminar med sit arbejde på Vingstedcentret nær Vejle, så jeg må indrømme, at jeg var meget forvirret,” siger han.

Da 42-årige Frederikke Svendborg kom hjem fra det mellemstore kommunikationsbureau nær Svanemøllen Station, hvor hun arbejder, blev hun straks konfronteret med sin mands afsløring.

“Mads siger, at der altså lige er noget, vi skal snakke om. Og da jeg så ser blanketten ligge der på stuebordet, bliver alting sort, for så ved jeg godt, at spillet er ude,” nærmest hvisker Frederikke og forklarer, at hun ellers var overbevist om, at hun havde ødelagt alt, der kunne sætte hende i forbindelse med Berlin Marathon 2013.

Frederikke brød sammen og erkendte, at hun siden marts 2013 havde trænet sig op til at løbe en maratondistance og gennemførte løbet på 3 timer 57 minutter og 11 sekunder uden at fortælle hverken familie, venner eller arbejdsplads om det.

Intet karrieretræk
“Jeg gjorde det kun, fordi jeg godt kan lide langdistanceløb. Men jeg vil nødig have, at nogen tror, at jeg løber for at demonstrere min egen overlegenhed, eller at man ser mig som en af de der trælse personer, der bruger det som karrieretræk,” forklarer hun grådkvalt.

Selvom Mads betragter det hemmelige maratonløb som et tillidsbrud, er han dog villig til at tilgive. Og parret har aftalt, at det får voldsomme konsekvenser, hvis Frederikke ikke fremover holder sig fra langdistanceløb.

“Hvis jeg alligevel gør det, skal jeg uploade mine resultater til Facebook via Endomondo,” siger hun skamfuldt.