Foto: canadiansc, Freeimages

Foto: canadiansc, Freeimages

En 31-årig blogger blev af danske bloggere kåret som vinder af Bloggernes Pris for sin blog om danske bloggere. “Han skriver om noget af det vigtigste i dansk samfundsdebat,” udtaler prisuddelerne.

Facebook og andre sociale medier har måske overtaget noget af opmærksomheden fra blogosfæren, men der er stadig gang i det danske blogmiljø. Det fejrede blognetværket Bloggers Delight i aftes med en reception på Café Dyrehaven på Vesterbro, hvor Bloggernes Pris for første gang blev uddelt.

Otte bloggere var nomineret til prisen, og det blev den 31-årige arkitekt Niels Kristian Hjort, der med hele 62 % af stemmerne løb med sejren.

Blogger om bloggere
Alle danske bloggere kunne stemme på deres favoritblog, og Niels Kristian Hjort mener, at det godt kan have haft betydning for valget.

“Hvem vil ikke gerne læse om sig selv?” spørger han retorisk, men fastholder, at det ikke er for popularitetens skyld, at han har valgt at lade sin blog omhandle danske bloggere.

“Jeg kunne lige så godt skrive om min store passion for svensk middelalderarkitektur. Det ville sikkert være lige så populært, for jeg er overbevist om, at folk har valgt min blog på grund af mine sproglige færdigheder.”

Niels Kristian Hjort har en god indtjening via annoncer, men pengene har på intet tidspunkt været en drivkraft.

“Selv mine indlæg om iPhones, Kim Kardashian og hurtige slankekure skyldes udelukkende, at jeg brænder vildt meget for at dele det allermest væsentlige med et bredere publikum,” siger han.

Vildt spændende læsning
Kaja Møberg er en af de bloggere, der har stemt på Niels Kristian Hjorts blogblog. Hun mener, at hans blog er vildt spændende at læse og indeholder et væld af fængende og fascinerende historier.

“Han har skrevet om mig hele tre gange i løbet af de sidste to år. Det er selvfølgelig ikke derfor, jeg har stemt på ham, for som blogger handler det jo om fællesskabet og glæden ved at formidle de små ting i hverdagen, ikke om at promovere sig selv,” fortæller hun.

Det er Lise Henriksen, der ligesom Kaja Møberg blogger om skønhed og mode, enig i.

“Vi læser ikke Niels Kristians blog for at læse om os selv. Jeg stemte udelukkende på Niels Kristians blog, fordi han mere end nogen anden forstår, hvad bloghåndværket handler om!”