Foto: FotoMaximum, Bigstock

Foto: FotoMaximum, Bigstock

I et opgør med den dårlige tone har en række humanistisk indstillede mennesker taget kontakt til en vaskeægte etnisk person, som, fortæller de, kan rigtig mange af de samme ting som danskere.

En lang række humanistiske danskere er gennem en længere periode blevet ekstremt trætte af den dårlige tone, som ifølge dem præger indvandrerdebatten i Danmark.

Derfor satte de sig for at tale med en autentisk, etnisk person. Det blev en øjenåbnende oplevelse, og de kan nu berette, at også folk med mørk hud er vaskeægte mennesker. 54-årige Tove Jensen er scenetekniker fra Østerbro, og hun er en af dem, der er blevet meget positivt overrasket efter at lært en etnisk person ved navn Akeem at kende.

God til fremmedsprog
“Akeem var virkelig, virkelig dygtig. Ikke alene kunne han stå på bagbenene, mens han talte i helsætninger på et fremmedsprog, han kunne endda også lave ting med hummus,” fortæller hun begejstret. En særlig forbrødrende scene opstod, da Akeem ved et uheld skar sig i fingeren under tilberedningen af tabbouleh (en salat, der stammer fra etniske himmelstrøg, red.).

”Vi blev alle utrolig rørte, da det viste sig, at Akeem også havde rødt blod. En ting er at vide det i hovedet, men det er jo noget andet at se det i virkeligheden,” siger hun og tilføjer, at hvis Pia Kjærsgaard blot havde set det, ville hun nok ikke være så fordomsfuld.

Tove mener også, at Akeem og andre etniske mennesker på sigt kan udfylde en værdifuld rolle i Danmark.

Ligesom os, bare etniske
”På rigtig mange måder er etniske mennesker faktisk fuldstændig ligesom os. Og selvom det ikke er rimeligt at stille krav eller forvente særlig meget af dem på grund af kolonialismen og krigene i Mellemøsten, så tror jeg, der er ret gode chancer for, at de kan optrænes til at konversere i korte sætninger og fortælle om verdensmusik og dadler. Den slags er enormt berigende,” siger Tove Jensen.

Tove fortæller, at hendes oplevelser med etniske mennesker har overbevist hende fuldstændigt om, at en fremmed blot er en ven, du ikke har mødt endnu. Dog med undtagelser.

“Bortset fra enkelte nordmænd. De kan være pissetrælse med deres evigt lalleglade smil og klamme madvaner. Men de er jo heller ikke rigtig etniske,” tilføjer hun.