Foto: Soloway, Bigstock

Foto: Soloway, Bigstock

Endnu en cykelrytter står frem og indrømmer, at han har drukket lidt af sin fars kaffe med sukker inden en tur med familien rundt om Silkeborgsøerne.

“Jeg har taget doping. Jeg har taget koffein og sukrose.”

Sådan lyder det fra 7-årige Markus Bengtsson, der som den foreløbig sidste af en lang række cykelryttere står frem og indrømmer, at han ikke er kommet ærligt til sine sejre.

Dopingen fandt sted i starten af juni, da Markus skulle på cykeltur med søsteren Julie, faren Henrik og farens kæreste, Mille. Ruten var lagt rundt om nogle af Silkeborgsøerne og lød på i alt 7 kilometer.

“Jeg kan sagtens cykle så langt, men her gjaldt det jo om at komme først,” siger Markus og fortæller, at han ikke regnede med at være hurtigere end Mille, men at han måske kunne overhale både sin 9-årige søster og faren, “der aldrig gider cykle rigtig stærkt”.

Kold kaffe med sukker
Dog vidste han, at han ikke kunne klare det uden hjælpemidler og sneg sig derfor ind i køkkenet, inden de andre var vågnet og drak lidt af farens kolde kaffe fra aftenen før med en stor teskefuld sukker til.

“Jeg gjorde det selv. Ingen hjalp mig, og det var mit valg, som jeg fortryder bittert, især fordi jeg fik ondt i maven bagefter,” siger Markus Bengtsson, der siden har fået frataget sin andenplads på turen rundt om søerne; Mille kom ganske rigtigt først.

Markus’ dopingindrømmelse bliver mødt med fordømmelse fra Anti Doping Danmark, der tvivler på, om man kan holde sporten ren fremover.

Markus’ far: Døm ham ikke
“Cykelsporten har brug for alvorlig selvransagelse efter den her afsløring, hvor man virkelig indskærper over for rytterne, at det her er alvor. Doping ødelægger den ædle sport, og vi kan ikke andet end håbe på, at Markus Bengtsson aldrig vender tilbage til cykling,” lyder det i en pressemeddelelse fra ADD’s ledelse.

Spørger man Markus Bengtssons far, er pressen og myndighederne gået alt for vidt.

“Det er på tide, at vi alle stiller spørgsmål ved vores egne forudsætninger for at vurdere andres moralske integritet. Ja, min søn tog doping, men han er langtfra den eneste i et cykelmiljø, som de færreste har indsigt i. Skal han dømmes hårdere end dig?” spørger Henrik Bengtsson.