Den folkekære anmelder Claes Kastholm Hansen bad i sidste uge sociolog Henrik Dahl om tilgivelse for sin lettere sarkastiske tone. Siden da har Kastholm ligget søvnløs over manglen på respons. Men nu kan anmelderen ånde lettet op: Henrik Dahl har tilgivet ham!

Den forgangne uge har været en pine for samfundsdebattør og anmelder Claes Kastholm Hansen. I sin anmeldelse af sociolog Henrik Dahls nye bog, Spildte Kræfter, bad Kastholm nemlig Dahl om tilgivelse for sin lettere sarkastiske tone, men han fik ingen respons.

“Jeg kan ikke sove om natten, og når jeg endelig falder i søvn, har jeg mareridt om formummede forsikringsagenter, der vil sælge min sjæl til Ole Sohn,” afslørede Claes Kastholm for nogle dage siden til RokokoPosten, da han henvendte sig i håb om hjælp til at få sociologen i tale.

Men fra i dag kan Claes Kastholm atter sove roligt. Henrik Dahl er nemlig straks parat med en tilgivelse:

“Din lettere sarkastiske tone er hermed tilgivet, Claes,” siger han med et overbærende smil og armene strakt ud i en imødekommende gestus.

Henrik Dahl forklarer, at han slet og ret havde overset Kastholms anmeldelse og derfor var uvidende om hans behov for tilgivelse. Men nu, hvor han har læst den, kan han godt se, at Kastholm har en pointe.

Tager kritikken til sig
I anmeldelsen konstaterer Claes Kastholm, at Henrik Dahls bog, som han karakteriserer som en “pamflet”, virker som et personligt opgør med venstrefløjen og dermed ikke noget, der har den bredere offentligheds interesse.

Henrik Dahl forklarer, at han har taget anmelderens kritik til sig:

“Jeg fortæller en helt ligegyldig historie om, hvordan jeg er nået frem til at finde politiske værdier, jeg førhen troede på, uholdbare i længden. Og nu her bagefter kan jeg egentlig godt se, at det er rimelig prætentiøst ligefrem at skrive bøger om den slags,” erkender han.

Dahl giver også Claes Kastholm ret i, at han i stedet burde have udgivet en bog, der var én stor ransagelse af Henrik Dahl selv.

“Han har da fat i noget rigtigt: Vi lever i realitytider! Så selvfølgelig burde jeg have underholdt Claes og den øvrige kulturelite med en gribende, letlæst og rigt illustreret fortælling om opgøret med min egen dekadente sjæl. I stedet har jeg belastet offentligheden med nogle kedelige og komplekse tanker om en politisk ideologi og dens problemer – det er jeg virkelig ked af!”

Tilgiver du også Claes Kastholm, eller kender du nogen, der gør, så send et tip til redaktionen@rokokoposten.dk.