Foto: Bigstock

Foto: Bigstock

I morgen vil flere hundrede danske muslimer samles for at sige nej til det had, som integrationsministeren dagligt mødes med. “Synd for hende,” mener en deltager.

“Fredsring – nej til had og frygt”

Sådan lyder beskrivelsen af en begivenhed, der indtil videre har samlet 857 deltagere på Facebook og har til formål at vise modstand mod det had, som Inger Støjberg har været udsat for, siden hun blev minister.

“Først kommer Martin Krasnik efter hende, så en masse andre journalister, og så sviner folk hende til med fakta og argumenter og nedladende ord. Det er selvfølgelig lovligt, men vi synes stadig, det er synd for hende,” siger initiativtageren Mahmoud Darzi Al-Saffar, der arbejder som cykelhandler på Nørrebro og dagligt følger med i dansk politik.

Selvom alle er velkomne til at deltage i fredsringen på Slotsholmsgade, er begivenheden særligt rettet mod muslimer, og de mange arabiske og tyrkiske navne på listen kunne da også tyde på, at deltagerne primært har ikke-dansk baggrund.

Passer på de svage
“Det er et vigtigt signal at sende, at ligegyldigt om det er en moské, en synagoge eller en Inger Støjberg, der rammes af hadetale, skal man møde op og vise sammenhold,” siger 18-årige Fadime Zaman, der er muslim og mener, at hendes religion byder hende at passe på de svage i samfundet.

63-årige Faroukh Azam har det på samme måde og mener, at hverken medier eller politi er opmærksomme nok, når fjendtlige debattører på sociale medier ytrer sig racistisk og voldsforherligende mod Inger Støjberg.

“Vi er hurtige til at kalde det terror, når en synagoge eller moské bliver ramt, men de, der råber af Inger Støjberg, er bare sørgelige stakler. Det er noget pjat; de skal retsforfølges for terror ligesom alle andre,” mener han.

Billigelse af terror
Selv er integrationsministeren overrasket over fredsringen og mener ikke, at det nødvendigvis er et godt tegn, at en stor gruppe muslimer samles om hendes person.

“Sidst, vi så den slags, var det folk, der mødtes til Omar El-Husseins begravelse for at hylde ham,” siger Inger Støjberg og frygter, at arrangementet udvikler sig i kriminel retning:

“Hvis man samles om mig, fordi man mener, jeg er udsat for terror, viser man så ikke en slags billigelse af terror?”