Foto: Daderot, Wikipedia

Foto: Daderot, Wikipedia

Om Rundetårn eller lyden af torden er højest har været omdiskuteret i årevis. Her kan du endelig læse det chokerende svar, der vil forandre dit liv for altid!

I umindelige tider har tusinder og atter tusinder af danskere spurgt sig selv: Hvad er højest – et tordenskrald eller Rundetårn?

Nu er et forskerhold efter mange års grundige undersøgelser nået frem til en utvetydig konklusion.

Torden er virkelig højt
“Rigtig mange mener, at torden lyder virkelig højt, og isoleret set er det også rigtigt. Lydniveauet kan være omkring 120 decibel tæt på et lyns nedslagspunkt, og det er utrolig højt. Imidlertid er Rundetårn 35 meter højt fra gade til udsigtsplatform og dermed uden antydning af tvivl en del højere,” siger forskningschef og professor i komparativ kontraintuitivitet Bent Bjerre.

“Men selvom pointen er afsløret allerede nu i artiklen, så husk at læse resten, da den følgende tekst er megaspændende, og du samtidig får mulighed for at klikke på reklamer længere nede,” siger han og peger på, at grunden til, at Rundetårn er højere end et tordenskrald, er, at det er bygget af mursten.

“Vores forskning indikerer, at mursten er en del sejere end decibel, anskuet fra et videnskabeligt perspektiv. Derfor må vi nødvendigvis konkludere, at Rundetårn og tilsvarende urbane tårne er virkelig … altså, høje ikke? Men helt ærligt, klik nu på annoncerne, selvom vi har afsløret pointen,” siger han med en træt mine og tilføjer:

“Please.”

Vaser trumfer næsten alt
Bent Bjerre fortæller også, at hans hold ikke er det eneste, som har beskæftiget sig med komparative mediale ræsonansanalyser.

“Eksempelvis har nogle for nylig undersøgt, om lyden af Kähler-vaser, som bliver smadret i indre København, er højere end lyden af en flygtning, der bliver udvist. De kunne uden problemer påvise, at vaserne lavede en del mere støj end udvisning af flygtninge – og næsten alt andet, i øvrigt” siger han.

Bent Bjerre fortæller uddybende, at alt, som danskere, der har en indkomst i de øverste 10 procent af befolkningen, foretager sig, automatisk genererer langt mere lyd og dermed opmærksomhed end mellemstore sydeuropæiske jordskælv. Desuden lover han at sige “noget om bryster”, hvis alle bare klikker på reklamerne.