Foto: WikimediaImages+OpenClipart-Vectors, Pixabay

Foto: WikimediaImages+OpenClipart-Vectors, Pixabay

Et utvivlsomt ægte billede af et gravsted samt flere udsagn fra eksperter og særligt troværdige kilder lægger endegyldigt låg på rygter om, hvorvidt et populært, dansk satiremedie er endeligt afgået ved døden.

“Det passer altså, jeg var selv med til begravelsen!”

Den lyshårede kvinde, som vi glemte at få navnet på, lyder meget overbevisende og ligner ikke en, der plejer at lyve. Hun fortæller, at det omtalte satiremedie, der ved årsskiftet bekendtgjorde, at det gik på efterløn, desværre nu er afgået ved døden. Hun viser et billede frem, der forestiller gravstedet og umiddelbart ser ægte ud, men vi beder om en kopi, så vi kan få en ekspert til at bekræfte ægtheden.

Billedet helt sikkert ægte
I håb om, at en ekspert kan se nogle tegn på billedmanipulation, som vores utrænede øjne ikke bemærker, kontakter vi Mads Ole Forsberg, der er fotojournalist og lektor på Medievidenskab i Århus. Han finder desværre intet. Billedet er ægte.

“Man kan fx se det på gravstenen, hvor satiremediets logo tydeligvis er graveret ind og ikke påsat ved hjælp af et billedredigeringsprogram. Havde det været tilfældet, ville det afsløre sig i fx unaturligt skarpe linjer, mangel på skygger og tekstur, perspektivfejl, urealistisk lys og den slags, så jeg er overbevist om, at det her er den ægte vare, og i øvrigt kan jeg kende stedet, hvor det er taget – Hjerl Hede,” siger han og tilføjer, da vi siger, at det sted har vi aldrig hørt om:

“Selvfølgelig har I ikke det. Det ligger i Jylland.”

Men kan det så ikke være en falsk gravsten, som er lavet som en dårlig joke? Dem er der jo masser af for tiden. Næppe, men satiremediets død kan sagtens være relateret til fænomenet dårlige jokes, mener en anden ekspert, som vi har talt med.

“Hvis hun var fed i stedet for skaldet …”
Han siger, at den nylige hændelse fra Hollywood, hvor en kendt amerikaner slog en anden kendt amerikaner, fordi en tredje kendt amerikaner blev sur over en joke, med al tydelighed viser, at verden mangler den form for ilt, der holder et satiremedie i live.

“Uhyggeligt mange mener, at joken var langt værre end lussingen – ja, at det faktisk er en slags pligt at slå på komikere, hvis man synes, de går over stregen. Den slags gift tager langsomt livet af alle vittighedsbaserede livsformer,” siger eksperten og fortsætter:

“Gad vide, hvad der var sket, hvis hende damen var blevet fed i stedet for skaldet, og komikeren så havde sagt, at det var godt at se, at hun gik så højt op i forberedelserne til live action-versionen af Madagascar.”

Lægeoraklet Vibeke Manniche mener dog, at årsagen til satiremediets død skal findes et helt andet sted:

“Det skyldes COVID-vaccinerne. Hvorfor hører man ikke, om det var vaccineret? Tænk jer om – det kan da kun være, fordi det døde af vaccinen, og medicinalindustrien gør alt for at holde det hemmeligt.”

Kun Christian Eriksen kan opstå fra de døde
Desværre lader det til, at der er hold i rygterne, og når vi både har entydig fotodokumentation, vidneudsagn samt plausible forklaringer fra flere eksperter, må vi desværre konkludere, at den er god nok: Satiremediet er afgået ved døden, og det kan der ikke laves om på. Man kan nemlig ikke sammenligne det med Christian Eriksen, der render rundt og scorer mål og alt muligt, selvom han egentlig var død, mener fysiologiprofessor Marlene Karlsen:

“Det er noget helt andet. Det er jo Christian Eriksen. Ingen anden end Christian Eriksen kan opstå fra de døde.”