Foto: Troels Dejgaard Hansen, Flickr

Lykkes det nissen Anders at stjæle skattelettelserne tilbage fra Kristian fra Thule, og bliver der nogensinde sat en stopper for den udgiftstunge asylmigration? Det er nogle af spørgsmålene i DR’s populære Jul på Borgen.

Mens P1’s julekalender Jul i republikken aldrig blev sendt, har DR’s Jul på Borgen vist sig at være et gedigent hit hos danske seere, lyttere og læsere.

I julekalenderen, der foregår på en gammel borg, følger man de farceagtige forviklinger hos en gruppe blå nisser, der egentlig vil det samme.

Den blåøjede ultimatums-nisse Anders’ kamp mod Julemandens vrangvillige hjælper, Kristian fra Thule, er i centrum, og Jul på Borgen skildrer farverigt deres kamp på ord, udvekslet på et utal af offentlige platforme. I dén grad et plot, som danskerne kan lide.

Elsker når Anders kravler op i juletræet
“Jeg synes simpelthen, det er så spændende at se, hvilke selvskabte problemer det lykkes dem at rode sig ud i denne gang,” siger Rikke Sørensen, der er revisorassistent, mor til to og erklæret fan af Jul på Borgen, da RokokoPosten møder hende i Lyngby Storcenter.

“Bedst som man troede, at den blåøjede nisse, Anders, slet ikke kunne klatre længere op i juletræet, formår han alligevel at stille sig på stjernens yderste tak og true med at hoppe af grunde, som ingen rigtig forstår. Det er nervepirrende.”

Søløven Pape er et hit hos børnene
Flere anmeldere roser serien for også at kunne underholde unge seere, særligt gennem den listige nisse Simon Emil, som man jævnligt ser græmme sig rundtomkring på Christiansborgs gange.

Men det er ikke det bedste, hvis man spørger Rikke Sørensens datter, Amalie, på syv år.

“Jeg elsker søløven Luffe!” jubler hun begejstret med henvisning til dyret, som i julekalenderen også går under kælenavnet Søren Pape.

“Den er simpelthen så sød og god til at ligge helt, helt stille, mens den smiler, og ingen overhovedet lægger mærke til, at den findes.”

Indtil videre planlægger DR at fortsætte kalenderen indtil den 24. december, hvor det bliver afsløret, om det faktisk bliver jul i blå blok med klejner, gløgg, skattelettelser og grænsebomme.

Flere medvirkende siger dog til RokokoPosten, at man sagtens kan forestille sig, at julekalenderen bliver den første, der fortsætter for evigt.