Foto: Julian Herzog, Wikipedia

Foto: Julian Herzog, Wikipedia

Folketinget bør overveje at udflytte arbejdspladser fra Ombudsmanden og Rigsrevisionen til en bunker på den jyske vestkyst, lyder det fra borgerlige gruppeformænd.

Efter to runder med udflytning af statslige arbejdspladser er turen kommet til at udflytte nogle af de uafhængige institutioner, der til daglig kigger regeringen efter i sømmene. Det drejer sig om Rigsrevisionen, Ombudsmanden og Statsrevisorernes Sekretariat, der skal kontrollere, at lovgiverne selv overholder loven.

Det mener i hvert fald regeringspartiernes tre gruppeformænd, Søren Gade (V), Mette Abildgaard (K) og Leif Mikkelsen (LA).

”Nu har vi sendt en masse statslige arbejdspladser til Jylland for at købe aflad for Lars Løkke Rasmussens katastrofale upopularitet blandt traditionelle Venstre-vælgere. Hvorfor ikke også tage et par af de irriterende revisortyper, der besværliggør det daglige arbejde for os politikere, og sende dem endnu længere væk?” udtaler Søren Gade og tilføjer:

”Vi har allerede udflyttet regeringens interne forhandlinger til Nyhavn og Esben Lunde Larsens dømmekraft til Bæredygtigt Landbrug, mens LA har deres ledelse siddende i Schweiz. Det fungerer pissegodt.”

DF er skeptiske
Dansk Folkeparti har været stærke fortalere for udflytning af statslige arbejdspladser, og gruppeformand Peter Skaarup erklærer sig også villig til at tage en dialog om mulighederne.

”Jeg vil da ikke afvise, at man fx vil kunne kigge på en eventuel udflytning af nogle af de der trælse jurister, der er efter os, når vi strammer udlændingeloven. Dem kunne man sende til en flygtningelejr i Afrika. Eller ud i rummet i en rød Tesla. Men Rigsrevisionen skal kunne kigge ministerier efter i sømmene, og da ministerierne stadig ligger i København, er der gode grunde til, at den kontrol, som Folketinget skal have med regeringsmagten, også ligger i København. Og ja, så har vi jo ikke selv lyst til at sidde i regering.”

Socialdemokratiets Henrik Dam Kristensen, der er medlem af Folketingets Præsidium, er positiv over for idéen.

”Vi står til at genvinde regeringsmagten efter næste valg, så vi kan sagtens se fornuften i at flytte alle kontrolinstanserne længst muligt væk. Det vil fx blive markant nemmere at sælge offentlig infrastruktur til amerikanske investeringsbanker og mørklægge processen efterfølgende,” udtaler han og tilføjer, at han vil forhøre sig om, hvorvidt den radikale folketingsgruppe også kan udflyttes til et sted i provinsen uden telefon- og internetforbindelse.