Foto: Gellinger, Pixabay

Regeringen skal tillade åbning af alle låger i årets julekalender. Det kræver den borgerlige opposition, mens CEPOS mener, at man uden problemer kan åbne alle julekalendere indtil 2028. 

“Vi står i en historisk krise, og er der noget, som befolkningen har brug for lige nu, er det et dejligt stykke chokolade eller en skæg lille tegning af noget fra en tv-serie. Det er på høje tid at få åbnet alle låger i årets julekalender med det samme.”

Så kategorisk er udmeldingen fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, da RokokoPosten taler med ham torsdag eftermiddag. Bag formanden står en samlet blå blok, der mener, at landet ikke kan komme videre, medmindre man får lov til at se, hvad der gemmer sig bag lågerne, også længe før det bliver jul.

Så længe muslimerne ikke bliver glade
“Jeg mener, at vi danskere har brug for glæden ved papkalendere, der er perifert forbundne med en kristen højtid, og som formentlig ikke gør muslimer glade. Derfor må statsministeren give os lov til at åbne de låger nu,” siger  Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

I den borgerlige tænketank CEPOS er man helt enig i, at man uden problemer kan åbne alle låger i julekalenderen. Men CEPOS mener også, at man sagtens kan gå endnu længere, fortæller tænketankens direktør, Martin Ågerup.

“Vores beregninger fortæller os, at der ikke vil være problemer med at åbne både dette års julekalender og de næste otte års julekalendere. Vi har et stort råderum, så det er bare om at komme i gang med at producere de kalendere og sætte gang i væksten. Skulle der ryge et par chokoladenisser, fordi det hele går lidt stærkt, er det en rimelig pris.”

Plan for åbning fra 1. december
Kravet om åbning bliver dog mødt med en kold skulder fra statsmininster Mette Frederiksen.

“Selvfølgelig glæder regeringen sig også til jul, og vi vil alle gerne se, hvad der gemmer sig bag lågerne, men det er vigtigt, at man ikke forhaster processen. Regeringen har lagt en ansvarlig plan, der tillader en gradvis åbning af årets julekalender fra 1. december og de følgende 23 dage. Desuden skal vi huske, at jo længere man venter, jo dejligere og mere spændende bliver det at åbne de sidste låger,” udtaler hun til RokokoPosten.