Foto: iko, Bigstock

Foto: iko, Bigstock

Først mente Fattig-Carina, at kontanthjælpen var for lille. Så hævdede underklasse-Karina, at den var for stor. Men nu fortæller Middelvejs-Ckarina, at kontanthjælpen efter hendes mening har den helt rigtige størrelse.

Kvinder, der har erfaring med livet på overførselsindkomster, har i de forgangne år hjulpet den danske befolkning med at danne sig en holdning til kontanthjælpens størrelse. Først stod den såkaldte Fattig-Carina frem og erklærede, at kontanthjælpen var for lav, hvilket flere dog var uenige i. Senere har den såkaldt Underklasse-Karina slået til lyd for, at kontanthjælpen er alt for højt og måske endda burde fjernes.

Aldeles passende beløb
Men nu blander den 34-årige Ckarina Svendsen fra Løgstør sig i debatten. Hun har været på kontanthjælp i knap tre år, efter at hun måtte opgive et job som socialpædagog på grund af en rygskade og dernæst løb tør for dagpenge. I modsætning til de tidligere debattører har hun en personlig fortælling om, hvorfor alle bør mene, at kontanthjælpen hverken er for stor eller lille, men aldeles passende.

“Jeg har prøvet både at have flere penge før kontanthjælpsreformen og færre på SU, men som niveauet er nu, er det simpelthen helt rigtigt og lige tilpas,” siger hun og fortsætter:

“Nogle måneder kan jeg have lidt for lidt, andre gange lidt for meget og penge tilbage, når det bliver den sidste i måneden, hvor jeg så gemmer overskuddet. Så i sidste ende går det altid op, og langt de fleste måneder er beløbet helt perfekt i forhold til mine udgifter.”

Har alle kvalifikationer
“Netop fordi jeg både har oplevet noget på min egen krop og har et navn, der slutter med -arina, er der ingen tvivl om, at jeg har alle de relevante kvalifikationer, som skal til, for at sætte min egen holdning på landsdækkende mediers dagsorden,” siger hun og fortsætter:

“Og eftersom min mening også udgør gennemsnittet af de tidligere kvinder, som har udtalt sig om kontanthjælpen, tænker jeg, at vi godt kan få den kontanthjælpsdiskussion lukket og være enige om, at intet bør ændres nogensinde. Helst inden nogen kommer rendende med tal og data fra Socialforskningsinstituttet og forplumrer debatten fuldstændig.”