Foto: RokokoPosten

Foto: RokokoPosten

Trods advarsler fra forsikringsrådgivere fravælger flere og flere kaskoforsikring til bilen til fordel for forsikring af særligt værdifulde mejeriprodukter. I Vigga Chrisensens tilfælde har det reddet familiens sommerferie.

En ny tillægsforsikring, som flere førende forsikringsselskaber er begyndt at tilbyde, er i løbet af kort tid blevet utrolig populær. Der er tale om en forsikring mod skader på særligt værdifulde mejeriprodukter, og den koster cirka det samme som kaskoforsikring til bilen.

Flere forsikringsrådgivere har den seneste tid været fremme med advarsler mod at droppe kaskoforsikringen for at finansiere den såkaldte æggeforsikring.

“Det er fristende, fordi prisen ofte er den samme. Man vil gerne forsikre sine værdifulde mejeriprodukter, men man vil ikke belaste budgettet, og så vælger mange helt at droppe kaskoforsikringen. Men det kan blive dyrt, hvis der sker noget med bilen,” forklarer Anders Koefoed, forsikringsrådgiver hos FDM Forsikring.

Hel uges campingferie ved Vesterhavet i fare
For Vigga Christensen, 41, er der dog ikke tvivl om, at det var den rigtige beslutning af udskifte kaskoen med den nye æggeforsikring.

Onsdag morgen tabte hun nemlig en hel bakke økologiske æg. Alle ti æg gik i stykker.

“Jeg kunne slet ikke tænke klart, da det skete. Så bare for mit indre blik, hvordan vores sommerferieplaner sank i grus, for selvom både min mand og jeg har gode jobs, er det jo ikke realistisk at erstatte en hel bakke økologiske æg og stadig have råd til en uges campingferie ved Vesterhavet,” siger Vigga Christensen, der er butikschef i et supermarked i hjembyen Herning.

Det var først, da hun var kommet sig over chokket, at hun kom i tanke om, at familien få uger forinden havde tegnet en tillægsforsikring, der blandt andet dækker skader på økologiske æg. Hun anmeldte straks skaden, og heldigvis dækkede forsikringen hele tabet, så familien kunne købe en ny bakke æg uden, at det gik ud over sommerferien.

Risikoen værd at droppe kasko
Vigga Christensen kan godt forstå advarslerne mod at droppe kaskoforsikringen, men mener, at det er risikoen værd.

“Vi overvejede at beholde kaskoforsikringen, men den er også dyr, og det er trods alt sjældent, at bilen får en skade,” siger hun.

Skulle det ske, er hun fortrøstningsfuld og mener, at det stadig er vigtigere at forsikre sine æg:

“Man kan trods alt reparere mange skader på bilen for prisen på en enkelt bakke økologiske æg,” slutter hun.