Foto: Monkeybusinessimages, Bigstock

Foto: Monkeybusinessimages, Bigstock

Kenneth Mogensen droppede sin barselsorlov og vendte tilbage til kontoret kun syv dage efter, at hans søn var blevet født. Ikke uset, siger arbejdscoach.

“Jeg sendte min sidste arbejdsmail tre timer, inden fødslen gik i gang, og allerede dagen efter Lukas var kommet til verden, holdt jeg et Skype-møde med min chef.”

Kenneth Mogensen har valgt en lidt utraditionel tilgang til at være forælder, eftersom han kun holdt en uges barsel efter, at hans søn, Lukas, blev født.

Ikke råd til at gå hjemme
“Jeg er iværksætter og har startet en ny it-virksomhed med to af mine venner, som vi er i fuld gang med at udvikle. Lige nu forhandler vi med nogle meget store kunder, så jeg har slet ikke råd eller tid til at gå hjemme alt for længe,” siger den 28-årige københavner og tilføjer, at det skam er stort og berigende at blive far.

“Da jeg så Lukas for første gang, var det klart et af de største øjeblikke i mit liv. Jeg overvejer endda at skrive en bog om, hvordan det var at gå hjemme med ham de første syv dage. Men mit job er sindssygt spændende, og jeg vidste, at hvis jeg skulle tjene endnu flere penge, var jeg nødt til at være på næsten lige med det samme.”

Konen hjælper til
Ifølge headhunter og arbejdscoach Bente Weiss er Kenneths valg usædvanligt, men ikke uset.

“Jeg har set enkelte forretningsmænd tackle deres faderskab på den måde. De fokuserer 100 procent på karrieren, men det betyder ikke, at de er dårlige forældre,” siger hun og påpeger, at forretningsmænd i andre dele af verden bestemt ikke har mere tid til familien end Kenneth Mogensen.

“Jeg siger farvel til min søn hver morgen og når som regel at putte ham i ti minutter, inden jeg skal arbejde videre. Heldigvis er min kone god til at hjælpe til og passer Lukas rigtig meget, så vi har en meget tryg og tillidsfuld lille dreng,” siger Kenneth, der har valgt fritidsinteresser og fædregruppe fra for at bruge tid på arbejdet og med familien.

“Det er nok to år siden, jeg sidst har siddet på en bar med vennerne. Jeg er heller ikke typen, der står og roder med bilen eller tager ud at fiske. Det er fint, hvis andre mænd vælger at bruge deres liv på den måde, men så må de også acceptere, at karrieren går lidt i stå.”