Foto: Villy Fink Isaksen, Wikipedia

Foto: Villy Fink Isaksen, Wikipedia

Efter sidste uges optøjer på Nørrebro tilbyder Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nu de unge et nyt ungdomshus, hvor de kan lære at kaste med brosten, komme for sent og lege med ballondyr.

“Vi synes, det er rigtig ærgerligt, at de unge med deres gode energi og retfærdige frustrationer ikke har et sted, de rigtig kan kalde deres eget. Et sted, hvor politiet ikke konstant kommer rendende.”

Det siger antiautoritetskoordinator Mike Overbye fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som i et åbent brev har inviteret de utilfredse unge, der i sidste uge stod bag omfattende optøjer på Nørrebro, til at komme og besætte skolens lokaler på Oluf Palmes Allé i det nordlige Aarhus.

Kan tegne uartig nyhedstrekant
“Som man kan se på vores kampagnemateriale, har de her folk alle de kvaliteter, som fremtidens journalister skal have. De kan kaste med brosten og maling og er garanteret også gode til at se flyvende ballondyr i ny og næ, og jeg er helt sikker på, at de heller ikke er i stand til at komme til tiden,” jubler han.

Mike Overbye fortæller også, at hvis de unge bliver trætte af at kaste med brosten og maling, kan skolen være behjælpelig med andre aktiviteter såsom at fejlplacere kommaer eller tegne en rigtig uartig nyhedstrekant.

Han mener ikke, at autoriteterne vil udgøre et problem for de unge, da de som regel har travlt med andre ting i Bispehaven og Gellerup lidt længere ude ad den ydre ringvej, men såfremt politiet skulle give problemer, er der også råd for det.

“Hvis det skulle komme til konflikter med myndighederne, så er skolen i praksis designet som en betonbunker, der er nærmest uindtagelig og designet som en uløselig labyrint, som ingen kan finde rundt i.”

Fredagsbar lugter lidt af tis
Også når det gælder mulighederne for at feste, mener Overbye, at der vil være rig mulighed for, at de unge kan falde på plads i det aarhusianske.

“I kælderen har vi en fredagsbar, hvor der er malet sære figurer på væggene, og der lugter faktisk også en lille smule af tis. Derfor er jeg temmelig sikker på, at alle, som har haft deres gang på enten Jagtvej 69 eller Dortheavej 61, vil føle sig fuldstændig hjemme her,” siger han og slutter:

“Hvis nogle af dem mod al forventning viser sig at være en smule borgerlige, har vi god erfaring med at kurere det.”