Foto: Morten Krüger, DR

Den populære skuespiller er blandt andet programvært, pedel, tilrettelægger og pausefisk med snorkel. Fuldt ud berettiget, lyder det fra generaldirektør Lars Mikkelsen.

“Khhhrrrrrr. Khrrrrr! Khrhrhrhrh!”

Spyttet står ud af Lars Mikkelsens mund, mens han forsøger at efterligne lyden af hvid støj. Skuespilleren er iført en sweater med samme mønster som DR’s mangefarvede prøvebillede for at signalere, at han nu er selve prøvebilledet.

På andre tidspunkter i DR’s programflade ser man Lars Mikkelsen svømme rundt med snorkel i en efterligning af de berømte pausefisk, han er vært på et utal af programmer om Danmarks historie, han spiller rollen som Flemming Møldrup i Kender du typen?, og så ordner han forskellige praktiske ting som pedel og elektriker i DR Byen.

Står nede i kantinen
“Vi er kommet frem til, at hele 73 procent af DR’s medarbejdere er Lars Mikkelsen, der enten er ansat på selve stationen eller arbejder ude i felten som korrespondenter,” lyder det fra chefen for DR Analyse, Lars Mikkelsen, der bemærkede tilbøjeligheden til at ansætte skuespilleren i 2017.

“Da jeg så ham som fortælleren i Historien om Danmark, slog det mig, at han også står nede i vores kantine. To dage senere fortalte Nina (Munch-Perrin, vært på TV Avisen, red.), at han var blevet ansat til at ordne hendes makeup, og at han skulle tilrettelægge Den store bagedyst. Jeg tænkte ikke nærmere over det, før han pludselig stod i receptionen og uddelte taxaboner.”

Hæs stemme giver personlighed
I DR’s ledelse er man klar over, at Lars Mikkelsen udfylder mange roller i organisationen, hvilket er helt bevidst.

“Han er et kæmpestort talent, fordi han har været med i Rejseholdet, spillet russisk præsident i House of Cards og været skurk i Sherlock. Desuden har han en hæs stemme og er ikke sådan almindeligt pæn, hvilket er lig med personlighed,” siger generaldirektør Lars Mikkelsen, der mener, at de mange ansættelser derfor er fuldt ud berettigede.

“Jeg er faktisk ked af, at vi ikke kan hyre ham til endnu flere stillinger, men der har hans fagforening sagt stop. De mener, han bliver nedslidt, hvis han også skal være vejrvært, ekspert i Gift ved første blik og pyntegenstand på bordet under dronningens nytårstale,” slutter generaldirektøren.