Foto: Molbert, Bigstock

Foto: Molbert, Bigstock

Det er ved at være tid til at pakke kufferten, men hvilke bøger skal du have med? RokokoPosten viser dig fem gode bud på spændende sommerferielæsning.

1. Kaj har fine støvler
En afslappende og letlæst bog, som du kan lade dig fange af uden at bruge unødig mental energi. Kaj og dukken Lise er ude at lege, da det pludselig begynder at regne. Men heldigvis har Kaj sine fine støvler på. Det er en superspændende bog med flere overraskende momenter, hvor Kaj for eksempel finder på at lave andre ting med støvlerne end bare at have dem på.

2. 500 lastbiler
Informativ bog, der vil interessere enhver, der aldrig rigtig har tænkt på, hvor stor forskel der er på lastbiler. Få et indblik i hele 500 forskellige af slagsen og lad dig overrumple og fascinere af det overflødighedshorn af mangfoldighed og variation, som bogen åbenbarer. Bogens store format og rige illustrationer gør det let selv for mennesker uden forhåndskendskab at blive fortrolige med lastbilernes mangefacetterede verden.

3. Telefonnøglen: den officielle vejviser for Struer, Thyholm og omegn
I denne handlingsmættede fortsættelse af “Telefonnøglen: den officielle vejviser for Struer og omegn” er alt tilsyneladende ved det gamle. Men kun tilsyneladende. For hurtigt viser det sig, at et persongalleri fra den lille region Thyholm har sneget sig ind på siderne. Hvor bor landmand Anders Jensen? Hvordan kommer du i kontakt med Thyholm Skrabelaug? Spørgsmål som disse bliver besvaret i dette afsindigt spændende værk.

4. Du bevæger læberne, Preben
Tænk lige på, hvor sejt det ville være at komme hjem fra ferien og fortælle vennerne, at du er blevet bugtaler! Det kan blive virkelighed med denne bog, der med et lixtal på kun 34 gør tilegnelsen af den ædle bugtalerkunst til en leg.

5. Peter Pedal på hospital
Dette hæsblæsende longread byder på et tableau af skøre og rørende hændelser. Et puslespil spiller en central og symbolsk rolle i plottets udvikling, hvor manden med den gule hat må erkende, at han ikke kan få det til at gå op. Den sorgløse abe, der holder ham med selskab, oplever smerten ved at have mavepine. Da den til sidst må på hospitalet, falder brikkerne på plads i både bogstavelig og overført betydning.