Foto: Xilius, Bigstock

Foto: Xilius, Bigstock

Føler du, at dit liv af og til er for let? Faren for at gå i stå og mangle udfordringer truer konstant. Her får du fem måder at forebygge et alt for gnidningsfrit liv på.

1. Overtænk tingene
Du vil lave grøntsagslasagne til aftensmad. Du har, hvad du skal bruge, i huset. Det kunne så let som ingenting blive en smal sag, for du har endda tidligt fri. Men tænk over, om retten indeholder den rette sammensætning af kulhydrater, proteiner, fedt og alle de vigtige vitaminer og mineraler. Husk også, at I har fået noget forskelligt til frokost, og at børn og voksne har behov for forskellige ting. Brug et regneark til at få overblik over dagens kostindtag, og vupti – så har du noget at stresse over!

2. Beslut dig for ligegyldige ting
I får overnattende gæster. De kommer fredag og bliver til søndag. De er afslappede typer, som hverken bemærker støv i krogene eller forventer at blive vartet op med god mad. Du kan dog sikre dig mod, at det bliver for let. Beslut dig for eksempel for, at hjemmet skal være strålende rent. Eller at du vil servere tre retter – gerne nogle, du aldrig har prøvet før, hver aften. Lav et program med ture ud af huset, så I kommer så sent hjem, at du næsten ikke har tid til at lave mad. Så bliver du helt sikkert frustreret.

3. Leg en katastrofeleg
Du ved godt, at opvaskemaskinen ikke tømmer sig selv. Og at der skal smøres madpakker. Alle de der praktiske ting, som du somme tider ikke gider. Du ved også, at du kan købe frokost i kantinen, og at der ikke sker noget ved at lade opvaskemaskinen vente til i morgen. Men hvis du leger, at himlen falder ned, eller at du er et virkelig dårligt menneske – der især ødelægger dine børn – hvis du lader den slags vente, kan du oparbejde en virkelig tyngende dårlig samvittighed. Pas dog på, at du ikke bliver så brødebetynget, at du gør de ting, du hellere vil udsætte.

4. Giv op på forhånd
Du skal skrive fem punkter til en artikel om, hvordan man gør ting sværere, end de er. Men hvorfor overhovedet forsøge? Det nytter jo alligevel ikke noget. Hvorfor ikke bare stirre opgivende ud på regnen i stedet? Det nytter heller ikke, men så får du i det mindste chancen for at slå dig selv i hovedet, fordi du er så mislykket. Og så giver du bare op.