Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Bitre stikpiller, pinlige afsløringer og højlydte skænderier er en del af hverdagen for Kim og Lise, hvis primære rolle i vennekredsen er at få de andre par til at gyse af skræk og få det bedre med sig selv.

“Ja, jeg troede, Ditte og jeg havde problemer, men så hørte jeg, hvordan Lise skældte Kim ud som et lille barn, mens vi sad ved middagsbordet. Det var så akavet at være vidne til,” fortæller Jens Rønne Sørensen, idet han mindes en parmiddag, hvor han og kæresten, Ditte Laursen, besøgte venneparret Kim Mogensen og Lise Egtved.

“Hjemmet var strålende rent, og maden var perfekt, men stemningen var utrolig dårlig. Lise påpegede hele tiden, at Kim havde sat stegen for tidligt i ovnen, hvilket også passede med nogle andre ting, han gjorde for tidligt, sagde hun, så vi alle forstod den seksuelle hentydning,” husker Ditte og understreger, at hun og Jens bestemt også har deres problemer.

“Men vi kunne aldrig finde på at sige den slags ting til hinanden foran andre. Senere begyndte Kim og Lise at skændes højlydt ude i køkkenet. Hun kaldte ham et kastreret skvat, mens Kim sagde, at Lise mindede mere og mere om hans mor, hvilket tydeligvis ikke var en kompliment.”

Egoistiske svin
RokokoPosten møder Kim og Lise en mandag aften, hvor Kim lige har fortalt Lise om en særligt attraktiv kollega, der har en krop, som Lise ifølge Kim aldrig vil kunne opnå.

“Det er typisk Kim at sige sådan. Han ved, at ingen andre vil have ham, og så kan han score nogle billige point ved at kritisere min krop, som i øvrigt har født ham et barn. Men det tænker han ikke på, det egoistiske svin.”

Parret har forlængst affundet sig med, at deres eneste funktion i vennekredsen er at afskrække andre par fra at blive som dem.

Bitter skilsmisse
“Vi ved godt, at andre får det supergodt med deres forhold, når de ser, hvordan vi opfører os. Det er helt fint med mig; jeg kan ikke se, hvad jeg skulle kunne gøre anderledes, når jeg hver dag skal trækkes med Lise,” siger Kim og afbrydes af sin kæreste:

“Ja, det er søreme synd for dig. Uden mig ville du sikkert allerede have færdiggjort den roman, du har arbejdet på i 13 år, selvom alle ved, at du ikke kan skrive og i øvrigt ikke har nosserne til at sige dit job op for at kaste dig ud i et fuldtidsarbejde som forfatter.”

Parret planlægger at blive sammen, indtil deres søn er flyttet hjemmefra, hvorefter de regner med at bruge det meste af de efterfølgende ti år på en bitter skilsmissestrid.