Foto: Stokkete, Bigstock

Mens alle andre kommuner laver iværksætter-hubs, er Viborg Kommune gået nye veje med åbningen af en lønmodtager-hub, der skal hjælpe unge mennesker med at realisere lønmodtagerdrømmen.

Enkeltmandskontorer, hæve-sænke-borde, kontrastfarver – ikke af den stærke slags, man ser i Google-kontorer i Silicon Valley, men de mere blege kontrastfarver, der ofte bruges til at friske socialt boligbyggeri op.

Sådan ser Viborg Kommunes spritnye lønmodtager-hub ud.

“Målet er at gøre det lettere at realisere lønmodtagerdrømmen gennem rådgivning, kurser og sparring,” siger Bente Kristensen, der er daglig leder af L Hub, som den kaldes. Hun trækker på mange års erfaring med lønmodtageri.

Din genvej til succes med lønmodtageri
Bente Kristensen fortæller videre om arbejdet.

“Den rette frisure kan være en genvej til fastansættelse. For kvinder i 30’erne kan en frisk page gøre underværker, mens der for de lidt ældre kvinder ingen vej er uden om en endnu friskere korthårsfrisure. Mændene skal hovedsageligt fokusere på at finde en vindjakke samt skjorter i prisklassen to for 500 kroner.”

For humanistiske kandidater med idéer om at finde livsmening gennem arbejdet kan det være en svær periode at omstille sig fra at være studerende til at arbejde 8-16. Her kan man deltage i forløbet L Life, hvor deltagerne får redskaber til at finde mening i andet end arbejde. Fortrinsvis gennem dyrkning af forskellige former for holdsport eller sport i idrætshaller.

Vi summer over det
RokokoPostens udsendte kigger forbi et mødelokale. Her foregår en øvelse. Rummet vibrerer af ord som tovholder, vidensdeling, benchmarking, dialogsamtale og kickoff-seminar. Alt sammen indikerer dynamik og kunne nok stresse den uindviede. Mødet afsluttes dog med ordene: “Vi summer over det til næste møde.”

“Vi træner de kommende lønmodtagere i at afkode sproget, så de ikke går ned med stress. I dette tilfælde dækker ‘vi summer over det til næste møde’, at der ikke behøver være fremdrift i projektet trods de mange flotte ord. Det er de små ting, de skal lære at lægge mærke til,” siger Bente Kristensen.

Klokken nærmer sig 16, så Bente viser os venligt, men bestemt mod udgangen med et “Vi brænder for at stimulere lønmodtageriet. Alle hverdage indtil kl. 16”.