Foto: Ft.dk

Foto: Ft.dk

“Jeg tager skarpt afstand fra alle upassende udtalelser, som DF’ere kommer med i fremtiden,” siger partiets formand. Ren nazisme, mener Zenia Stampe om undskyldningen.

Listen er lang over lokalpolitikere, debattører og menige medlemmer fra Dansk Folkeparti, som gennem tiden har sagt noget, de har måttet trække tilbage eller endda er blevet ekskluderet for.

Nu tager partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, konsekvensen og frasiger sig på forhånd ethvert ansvar for medlemmernes pinlige kommentarer.

“Jeg tager skarpt afstand fra alle fremtidige DF-udsagn, som medfører en voldsom og negativ reaktion fra danskerne,” siger formanden og tilføjer, at hans afstandtagen varer, “til solen brænder ud”.

Camre er jo så gammel
Folketingets formand og tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard tilslutter sig Thulesen Dahl, men tilføjer et særligt forbehold, hvad angår Mogens Camre.

“Næste gang Mogens siger noget med nazisme og islam, vil det selvfølgelig også være forkert, men på en anden måde, fordi han har gjort så meget for partiet og jo også er så usandsynligt gammel,” siger hun og understreger, at racismeparagraffen altid er værre end noget, som nogen DF-tilhænger kunne finde på at sige.

I Dansk Folkepartis bagland er man forstående, men mener, at undskyldningen er overflødig.

“Jeg kan ikke forestille mig, at jeg eller nogen anden DF-politiker kunne sige noget kontroversielt om den sygdomsbefængte pestpøbel, der kravler ind i vores smukke land med terrorisme og sharia på hjernen,” siger et partimedlem, der ønsker at være anonym, men opfordrer til, at man melder sig ind i Facebook-gruppen “Et tolerant nej til islamofascistoide tørklædenassere og deres uvederhæftige femtekolonneforrædere”.

Unfair politik
Hos Radikale Venstre mener man, at den fremadrettede undskyldning er en unfair måde at bedrive politik på.

“Hvis Thulesen Dahl på forhånd tager gassen af ballonen ved at lægge sig fladt ned og beklage, hvad skal vi så blive forargede over på Facebook?” spørger Zenia Stampe, der ikke tøver med at sammenligne formandens udsagn med Nazityskland:

“Det er endnu et eksempel på fascistisk og populistisk spin og grotesk overdrivelse, der vækker mindelser om Tyskland i 30’erne og gør, at befolkningen ikke tager politikerne alvorligt.”