Foto: Johannes Jansson / norden.org, Wikipedia

Foto: Johannes Jansson/Norden.org

Dronning Margrethe chokerer med en markant udmelding om, at dybe tallerkener er bedst at spise suppe af. David Trads raser.

Danmarks dronning er en kvinde med sine meningers mod. Det står klart efter, at hun i et eksklusivt interview med Berlingske har fremsat markante holdninger til, hvordan man optimalt indtager suppe.

“Hvis man tænker sig om, bør det stå klart for de fleste, at suppe både nemmest og mest komfortabelt indtages via tallerkener, der er udhulede, således at væsken er nem at opsamle med en ske og ikke flyder ud på spisebordet,” siger hun til avisen.

Kan drikkes af kopper
Der gik ikke mange minutter, før reaktionerne begyndte at strømme ind. På sin blog i Jyllands-Posten kritiserer journalist og kommentator David Trads i skarpe vendinger det, han opfatter som en gammeldags tilgang til servering.

“Det er skammeligt og anakronistisk, at dronningen på den måde totalt underkender andre måder at indtage suppe på end den, man tilfældigvis foretrækker i Amalienborgs beklumrede gemakker. Nogle spiser suppe af kopper eller ligefrem sugerør, og dem er Margrethe faktisk også dronning over.”

Også i Politiken er der bekymrede miner over dronningens udmeldinger. På lederplads skriver avisen:

“Selvom det muligvis er fornuftigt nok at spise suppe af dybe tallerkener, er det bekymrende, at hun så kategorisk sender signaler, som kan tjene til at legitimere idéen om, at noget er bedre end noget andet.”

Dronningen går forrest
Berlingskes leder udtrykker derimod stærk begejstring over monarken.

“Dronningens modige udmelding markerer endnu engang monarkiets relevans i det 21. århundrede. Vi skal være stolte over at have en regent, som ikke er bange for at gå forrest, når det kommer til kontroversielle synspunkter,” skriver avisen.

På sociale medier har debatten om udmeldingen været intens og ophedet. Flere mener, at dronningen ikke skal blande sig i tallerkener, mens andre hylder hende for endelig at tage bladet fra munden og opfordrer hende til at gå skridtet videre og anbefale brug af solcreme og, at man ikke taler med mad i munden. Enkelte udtrykker dog nervøsitet for, at den polarisede debat kommer til at kaste en mørk skygge over fejringen af dronningens 75-årsfødselsdag, der planlægges afholdt på alle sendeflader indtil juli 2315.