Foto: Alistaircotton, Bigstock

Foto: Alistaircotton, Bigstock

Sosu-assistent Joy Nielsen brugte ordene “fandeme” og “satans” over for sin hund, mens hun bar en kommunal uniform. Efter to advarsler blev hun fyret.

I Aarhus Kommune har man siden 2013 haft en bandepolitik, hvor ansatte ikke må bande i arbejdstiden, på arbejdsstedets matrikel, eller mens de er iført uniform. Den regel har social- og sundhedsassistent Joy Nielsen brudt gentagne gange, hvilket har resulteret i en fyring.

“Vi er meget kede af at måtte sige farvel til Joy, men vi har nogle regler, der skal følges, så alle trives, og dem har hun ikke overholdt,” forklarer Linette Volden, der er leder på Lokalcenter Hjortshøj og indtil for nylig var Joy Nielsens chef.

Skældsordene røg ud første gang, da Joy den 14. april kom hjem og opdagede, at hendes hund, Bella, havde forrettet sin nødtørft i køkkenet.

“Jeg blev så sur, at jeg sagde, at nu måtte det fandeme være nok. Og der havde jeg ikke nået at tage mit navneskilt af,” fortæller Joy Nielsen, der få dage efter brugte ordet “satans”, igen om hunden:

“Den løb ind i stuen og væltede mit glas, så vandet løb ud over det hele. Dagen efter fik jeg besked fra min leder om, at nu var det sidste chance.”

Fandeme en dejlig hund
I knap en måned lykkedes det Joy Nielsen at tale pænt, både til kolleger, familie og hund, mens hun var i uniform eller befandt sig på arbejdspladsen. Men da Joys mand, Søren, hentede hende med hunden i snor, faldt hammeren.

“Jeg havde haft en hård dag og var virkelig glad for at se dem begge, så jeg satte mig på hug og sagde til Bella, at hun fandeme var en dejlig hund,” husker Joy Nielsen, der kort efter blev indkaldt til et møde med Linette Volden.

Godt, at hun sladrede
De to første episoder blev meldt til plejehjemmet af Joys datter, den syv-årige Maria, og det er moderen glad for på trods af sin fyring.

“Hun gjorde det rigtige, for jeg fulgte jo ikke kommunens bandepolitik. Hvis jeg havde bedt hende om at skjule min opførsel, ville hun have været medskyldig i en forbrydelse. Det kan man altså ikke byde sit barn,” mener Joy Nielsen, der nu vil søge hjælp for sine tendenser til verbal vold.

“Jeg er ked af, at det er kommet så vidt, men jeg kan jo for satan ikke styre mig selv.”