Foto: shutter2u, Bigstock

34-årige Daniel Jensen åbner sit forhold for andre kvinder, uden at hans kærester ved det. “Der er flere af os, end man skulle tro,” siger han.

For et år siden var Daniel Jensen i et forhold med en kvinde, som han boede med og planlagde at blive gift med. Samtidig havde han adskillige korte forhold til andre kvinder, i alt fem, uden at hans kæreste vidste noget om det.

“Det kaldes et ensidigt åbent parforhold eller monopolyamori, og der er flere af os, end man lige skulle tro. Folk snakker bare ikke højt om det,” siger den 34-årige mand, der i øjeblikket er single og gerne vil bryde tabuerne, der omgærder monopolyamori.

“Jeg leder efter en kvinde, der er med på, at jeg har kortere affærer nu og da, uden at hun ved noget om det eller nødvendigvis er indforstået med det. Når jeg siger det, bliver mine venner, især de kvindelige, straks sure og kalder mig en idiot. Det siger noget om, hvor intolerante vi stadig kan være i 2018.”

Ubehageligt at blive afvist
Netop den monopolyamorøse måde at leve på var årsagen til bruddet mellem Daniel og hans sidste kæreste.

“Hun fandt ud af, at jeg havde været sammen med en af hendes bekendte og flippede helt ud. Vi flyttede fra hinanden kort efter, og i dag gider hun ikke snakke med mig. Det er selvsagt meget ubehageligt at blive afvist på den måde, bare fordi man er den, man er,” siger Daniel og tilføjer, at også hans egne venner har reageret med skepsis eller endda fordømmelse på hans hemmelige affærer.

Vennen fortrænger sin seksualitet
“De kendte jo min kæreste og mente, at jeg havde behandlet hende vildt dårligt. Så selvom de stadig er mine venner, kan jeg mærke, at jeg ikke helt kan stole på dem, fordi de har givet udtryk for, at de faktisk ikke synes, min livsform er OK.”

Fordømmelsen gør især ondt, fordi Daniel ved, at en af hans venner også er monopolyamorøs.

“Det kom frem til en julefrokost, hvor han var sammen med en af sine kvindelige kolleger, uden at hans kone vidste det. Siden har min ven fortrængt den side af sin seksualitet, og det er jo bare sørgeligt,” siger han.