Da en gruppe Louis Vuitton-tørklædemaskerede spidsborgere torsdag aften gik amok på Kgs. Nytorv, var det ikke meningsløs vold, men derimod nødvendig og nøje planlagt civil ulydighed, udtaler talsperson.

Hundredvis af spidsborgere demonstrerede i går aftes mod McDonald’s’ overtagelse af den historiske Café A Porta på Kgs. Nytorv. Det, der startede som en fredelig protestmarch, endte med omfattende hærværk og adskillige sårede betjente.

Men ifølge demonstranternes talsperson var der langt fra tale om meningsløs vold. Tværtimod var hele aktionen nøje planlagt og blev styret minutiøst af gruppens projektleder og dennes Gannt-diagram.

“Personskade er naturligvis altid beklageligt, men alt i alt var projektet en succes,” udtaler talspersonen, der af hensyn til sin direktørpost i en større dansk medicinalvirksomhed ønsker at være anonym.

Vold retfærdiggjort af SWOT-analyse
Da optoget nærmede sig den mondæne restauration, kørte en række Mercedeser og Audier pludselig frem med høj fart og barrikaderede området omkring restauranten.

Før politiet nåede at bryde barrikaden, væltede adskillige Louis Vuitton-tørklædemaskerede mennesker ud og begyndte at smadre vinduerne med sylespidse stiletter.

“Projektets succeskriterium var at få smadret alle ruder, før vi blev standset af politiet,” forklarer talspersonen og understreger, at man var klar over risikoen for, at politiet ville forsøge at forhindre projektet i at nå i mål.

“Vi havde selvfølgelig lavet en grundig SWOT-analyse, hvor politiet blev defineret som en væsentlig ‘threat’, som vi om nødvendigt måtte eliminere med et fysisk angreb. Der var tale om velbegrundet risikostyring og altså på ingen måde meningsløs vold.”

Skånsom og samfundsnyttig sabotage
Talspersonen medgiver, at gruppens metoder kan virke voldsomme, men bedyrer, at civil ulydighed er nødvendig i en situation som denne, hvor en underlødig franchise truer finkulturen.

Desuden er der ikke tale om “groft hærværk”, understreger talspersonen:

“Faktisk er der tale om en særdeles skånsom form for sabotage. Når vi knuser ruderne, forhindrer vi McDonald’s i at kunne drive forretning, men vi ødelægger ikke de smukke lokaler.”

Og talspersonen garanterer, at spidsborgerne vender tilbage hver gang, der kommer nye ruder i.

“Det er vores simple pligt som oplyste medborgere at beskytte vores del af samfundet mod billig markedsføring og underlødige madvaner!”