Foto: Nationalmuseet, Roberto Fortuna og Kira Ursem

Foto: Nationalmuseet, Roberto Fortuna og Kira Ursem

Efter en DNA-analyse har afsløret, at hun er illegal indvandrer, står en 3387-årig kvinde til at blive udvist fra Danmark. Hendes smykker forventes dog konfiskeret af indenrigsministeriet for at kompensere for årtusinders ulovligt ophold.

Mandag eftermiddag annoncerede Københavns Politi, at man har iværksat udvisningen af en 3387-årig kvinde, der har opholdt sig ulovligt i landet siden bronzealderen.

“Vi fandt kvinden på Nationalmuseet, hvor hun har skjult sig i en montre de seneste årtier. Vores foreløbige efterforskning tyder på, at hun i nogle årtusinder inden da har opholdt sig nær Egtved, der ligger mellem Kolding og Vejle,” fortæller politiets talsmand Preben Markussen.

Kan ikke omgå loven ved at blive danefæ
Politiet understreger, at bortset fra, at kvindens ulovlige ophold strækker sig over årtusinder, og hun er død, så er det en helt almindelig udvisningssag.

“Fra myndighedernes side er det vigtigt at gøre det helt klart for alle, som kommer til landet, at man ikke kan omgå dansk lovgivning blot ved at dø og blive til danefæ eller nationalklenodie. Medmindre man er i besiddelse af et gyldigt visum eller har søgt asyl, så opholder man sig ulovligt i landet. Uanset om man gemmer sig i en papkasse under Bispebuen og arbejder sort på et pizzeria i Brønshøj eller ligger hele dagen og er død i en glaskasse på Nationalmuseet,” siger Preben Markussen.

Smykker bliver konfiskeret
Integrationsminister Inger Støjberg fortæller, at kvindens smykker, bestående af en spiraldekoreret bælteplade, to armringe samt en lille ørering, vil blive konfiskeret før udvisningen finder sted. Det sker for med tilbagevirkende kraft at betale for kvindens ophold i Danmark.

“Det er kun rimeligt, at den danske stat bliver kompenseret for hendes træk på velfærdsstaten, da der er tale om en exceptionelt lang periode. Hun har ikke alene lagt beslag på store ressourcer på nationalmuseet, men også det danske hospitalsvæsen, da hun synes at være død i en meget ung alder, sandsynligvis af en sygdom,” siger ministeren og fortsætter.

“Der foreligger dog ingen data om, at hun har været indlagt på nogle af de midt- eller sønderjyske hospitaler. Det skyldes dog nok mangelfuld patientjournalisering i bronzealderen.”

RokokoPosten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Egtvedpigen.