Foto: haak78, Bigstock

Foto: haak78, Bigstock

Efter utallige opfordringer fra danske heavy metal-fans valgte det amerikanske thrash metal-band Slayer at spille noget med Slayer under gårsdagens koncert i København.

“De stod allesammen og råbte ‘spil noget med Slayer’, og vi har pudsigt nok stort set kun noget med Slayer på vores repertoire, så vi tænkte, at det da egentlig gav meget god mening at spille det for dem.”

Sådan lyder det fra Slayers forsanger og bassist, Tom Araya, som forklaring på valget af numre til gårsdagens koncert i Royal Arena.

Valget vakte stor jubel blandt publikum, der mest bestod af tykmavede, 40-50-årige mænd. En af dem, revisor Mads Taarup fra Juelsminde, fortæller, at han var lige ved at opgive at komme til at høre noget med Slayer.

“De første bands spillede ikke noget med Slayer, selvom vi flere gange råbte, at det skulle de. Men Obituary spillede bare noget med Obituary, Anthrax spillede noget med Anthrax, og Lamb of God spillede noget med Lamb of God,” siger han og tilføjer, at de spillede godt, men at han blev lidt skuffet, hver gang de spillede noget, der ikke var med Slayer.

Kan næsten kun spille noget med Slayer
Da Slayer gik på som aftenens sidste band, blev Mads Taarup imidlertid glad igen.

“De spillede noget med Slayer. Faktisk tror jeg slet ikke, de spillede andet end noget med Slayer. Det var fantastisk,” siger han.

Glæden er gensidig, påpeger Tom Araya:

“Når vi valgte at spille noget med Slayer, var det selvfølgelig først og fremmest, fordi publikum så gerne ville have det, men hvis jeg skal være helt ærlig, kan vi faktisk næsten kun spille noget med Slayer. Det er godt, at de ikke råbte ‘spil noget med Madonna’ eller ‘spil noget med Lukas Graham’, for så havde vi godt nok været på spanden.”

Thomas Treo: Alt for forudsigeligt
Mens fansene jublede, har anmelderne været mere kritiske. Det er alt for forudsigeligt, at Slayer spiller noget med Slayer, mener blandt andre Ekstra Bladets musikanmelder Thomas Treo.

“Slayer har været i Danmark mange gange, og hver eneste gang har de spillet noget med Slayer. Det bliver trivielt i længden, så selvom lydniveauet var højt, sad jeg jævnligt og døsede hen,” skriver han blandt andet.

Det er sandsynligvis sidste gang, Slayer gæster Danmark. Bandet har nemlig udtalt, at den nuværende turné er en afskedsturné. Det er lidt trist, mener Mads Taarup.

“Det kan selvfølgelig godt være, at nogle andre bands af og til vil spille noget med Slayer, men der er det med Slayer, at de er meget bedre end alle andre til at spille noget med Slayer,” slutter han.