Søren Lerby mener, at dyrkelsen af Allan Simonsen fjerner fokus fra andre fodboldveteraner, der danser mindst lige så dårligt som han.

Længe har mange af veteranerne fra 80’ernes danske fodboldlandshold holdt tand for tunge, når det kom til ekskollegaen Allan Simonsens deltagelse i underholdningsprogrammet Vild med dans. Men nu tager en talsmand for Pionteks drenge bladet fra munden og giver udtryk for den frustration, som mange af sportslegenderne føler.

“Det er forskelsbehandling, når kun en af os får lov til at blive et halvironisk nationalikon ved at lave noget, han åbenlyst ikke kan finde ud af,” fortæller Søren Lerby, der spillede 67 kampe for det danske landshold i årene 1978-89.

Søren Lerby taler på vegne af flere stjerner fra 1980’erne, som alle mener, at TV 2 urimeligt favoriserer Allan Simonsen og ignorerer andre midaldrende fodboldstjerner, som også kan agere kluntet på et dansegulv.

Fik ros for tacklinger
Søren Lerby fortæller, at han faktisk var til casting på Vild med dans.

“Det var simpelthen pragtfuldt, og jeg gjorde det absolut elendigt. Ikke alene havde jeg ingen rytmesans, jeg fejede også benene væk under alle de andre par, der dansede forbi,” fortæller han.

“Selvom Jens Werner (dommer i Vild med dans, red.) roste mig for min kreative introduktion af glidende tacklinger i wienervals, er jeg sikker på, at danskerne også ville have elsket mig for mine manglende evner på et dansegulv,” siger Søren Lerby.

Ikke desto mindre blev han vraget til fordel for ekskollegaen. Men Lerby har en mistanke om, at det ikke skyldtes, at Allan Simonsen var en dårligere danser.

“De blev sure, fordi jeg under foxtrotten fældede Claus Elming og gav ham en skade på korsbåndet,” fortæller han og tilføjer, at værten efter hans mening filmede “helt vildt”.

Linedance eller bagedyst
“Den eneste måde, hvorpå TV 2 kan gøre det godt igen, er ved at lave en stor særudsendelse, hvor alle, som var med til VM i Mexico i 1986, stiller op til linedance i mindst tre timer, ” mener Lerby.

“Eller også skal vi alle med i næste sæson af Den store bagedyst, for der er vi mildest talt heller ikke på hjemmebane,” fortæller han, men tilføjer efter et øjebliks eftertanke:

“Undtagen Frank Arnesen. Han laver faktisk en pissegod fragilité.”