Efter at have ødelagt et mindre venstreorienteret folkeparti ved hjælp af overdreven indflydelse er en konfirmand på et årelangt hærgetogt nu blevet observeret i nærheden af et regeringsbærende arbejderparti.

Hist hvor vejen slår en svagt venstrevendt bugt, lå der engang et smukt lille folkeparti. Men det gør der ikke mere. I dag er kun rygende ruinhobe tilbage af det, der tidligere var et hyggeligt og indflydelsesfrit hjemsted for en masse folkesocialister, som hverken gjorde nogen fortræd eller forskel.

Efter at en flok konfirmander under ledelse af en ung fløs ved navn Thor invaderede partiet, gik alt nemlig frygtelig galt.

Som græshopper
“De var som en flok græshopper. Frygtelige, indflydelsessøgende og organisatorisk kompetente græshopper, der helt ødelagde vores dejlige fællesskab,” siger en ældre kvinde iført batiktørklæde.

Hun fortæller, at de unge mennesker var præget af en stor vilje til at ændre på ting, der ellers havde været de samme i umindelige tider, og skamløst rykkede rundt på partiets selvforståelse, indtil der ikke var mere tilbage.

“Og da de var færdige med at give os aldeles uønsket indflydelse og ministerposter, drog de hærgende videre mod et nyt parti,” siger hun med en hulken og udtrykker frygt for, at andre vil opleve samme behandling.

Frygter indflydelse
Og ganske rigtigt. Thor og flere af de unge mennesker i hans bande er nu observeret i nærheden af det ene af Danmarks traditionelt regeringsbærende arbejderpartier, som mange nu frygter, vil lide en tilsvarende skæbne.

“Det kan blive stærkt problematisk for partiet. I årevis har de arbejdet hårdt og målrettet på at udslette deres politiske profil og marginalisere sig i meningsmålingerne, men risikerer nu, at Thor begynder på sine tidligere vandaltricks og tiltrækker både stemmer og politisk indflydelse,” siger ph.d. Jakob Svendsen, der forsker i politisk vandalisme ved Roskilde Universitet.

Men en anonym repræsentant for arbejderpartiet afviser imidlertid, at Thor skulle udgøre en trussel mod dets årelange og yderst succesfulde nedtur.

“Vi har helt passiviseret Thor ved at ansætte ham som ungarbejder. Ligesom en slags flaskedreng, bare med pressemeddelelser og slogans i stedet for returpant. På den måde håber vi at undgå, at han begynder at mobilisere vælgere eller formulere politik,” siger han.