Foto: Folketinget.dk

Efter kritikken af Udrejsecenter Lindholm har regeringen indkvarteret syv kriminelle asylansøgere hjemme hos integrationsministeren. Fire har frivilligt forladt landet, to er på psykiatrisk skadestue, mens den sidste har barrikaderet sig på badeværelset.

“Jeg ved godt, at der stod på døren til toilettet, at jeg skulle bruge børsten. Men det glemte jeg, fordi de store mængder Cola Zero, vi skulle drikke til morgenmad, gav mig diarré,” udtaler Hamza Al-Bananza, der er dømt for narkosmugling og krigsforbrydelser, fra dengang han fungerede som Islamisk Stats skarpretter i byen Raqqa.

“Det næste, jeg husker, er et skarpt rødt skær og en rasende stemme, der råber, at hvis det skete en gang til, ville jeg komme til at savne min tid som hellig kriger,” tilføjer han.

Hellere udvises til Assad
Al-Bananza er en af de afviste kriminelle asylansøgere, der skulle være blevet indkvarteret på Udrejsecenter Lindholm, der skal ligge på en ø i Stege Bugt.

Som led i en forsøgsordning og som reaktion på kritikken af at placere et udrejsecenter på en ø, der har fungeret som forsøgscenter for svinepest, er Al-Bananza dog blevet indkvarteret hjemme hos integrationsminister Inger Støjberg. Via sin bistandsværge forklarer han grædende til RokokoPosten, at han gerne vil hjem til Syrien:

“Hvad vil du helst, udleveres til Bashar Al-Assad eller få en skideballe af en morgensur Inger Støjberg?”

Al-Bananza har ellers overlevet både det syriske regimes tøndebomber og endeløse lektioner i feministisk subsistenslandbrug, da han en overgang var tilfangetaget af den kurdiske kvindemilits YPJ, men har nu frivilligt valgt at rejse hjem til Syrien.

Danmark står over for historisk dom
Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen mener, at Danmark risikerer at blive dømt efter en eller flere af menneskerettighedernes såkaldte elastikparagraffer. Han mener, at der er tale om et overgreb på de kriminelle asylansøgere, da vedvarende eksponering over for Inger Støjberg kan have langvarige negative konsekvenser. Som eksempel fremhæver Juul Eriksen Støjbergs ungdomskæreste Jens Rohde, der aldrig er blevet helt normal igen.