Foto: Victority, Bigstock

En mand fra Åbyhøj serverede pimientos de Padrón for at imponere, men endte i en solsikkeolierelateret social katastrofe, der blev yderligere forværret af forkert udtale af pizzeria.

Det skulle bare have været en lille lækker snack før den egentlige middag, men endte med at blive en ydmygende oplevelse for 39-årige Jakob, der er projektleder og bor i Åbyhøj i Aarhus.

“Vi havde lige været på en forlænget weekendtur i Barcelona og inviteret venner på middag, så jeg ville servere nogle af de retter, vi fik dernede,” siger Jakob, der ikke vil stå frem med efternavn af frygt for yderligere social stigmatisering.

Det hele startede, da Jakob og hans kone fandt en lille autentisk restaurant i Barcelona, væk fra turiststrømmen, hvor de fik serveret pimientos de Padrón på en afslappet, casual måde, der inkarnerede det gode middelhavsliv, som de begge sætter stor pris på.

“Det var sødt, salt og fedtet med en nedtonet antydning af bitterhed på den rigtige delikate måde og samtidig så simpel en ret,” siger Jakob, der ikke var i tvivl om, at han ville prøve at imponere et vennepar i Danmark ved at servere retten på en tilsvarende skødesløs, overskudsagtig måde.

Solsikkeoliekatastrofen
“Jeg havde læst op på opskriften flere steder, og retten er så simpel, at det næsten ikke kunne gå galt. Svits pebrene på en knaldvarm pande og drys rigeligt med groft salt over,” siger Jakob.

Men helt, helt galt gik det alligevel. For da Jakob skulle stege pebrene, fandt han til sin store skræk ud af, at han var løbet tør for olivenolie. Så han tog en hurtig beslutning og brugte en neutral solsikkeolie i den tro, at ingen ville opdage det.

Jakob havde dog glemt, at det jævnaldrende vennepar, Kristian og Marie, der begge er gymnasielærere på Aarhus Katedralskole, ofte er i Barcelona med elever. De kendte således udmærket pimientos de Padrón og bemærkede straks den fade smag af solsikkeolie, hvor der skulle have været fed olivenolie. De udvekslede derfor straks indforståede blikke, da pebrene blev serveret, hvilket Jakob med det samme opfangede. Ingen sagde noget, men alle var klar over katastrofens omfang.

“Jeg var så skamfuld,” siger Jakob til RokokoPosten.

Har også udtalt pizzeria forkert
Marie siger til RokokoPosten, at hun efter middagen talte med Kristian om, at Jakob desuden udtalte pimientos de Padrón forkert, da han bare sagde “padron”. Uden at lægge trykket det rigtige sted.

“Men den slags har vi nu lært at bære over med, eftersom Jakob engang sagde ‘pizzaria’ med a. Hvis folk ikke engang kender deres italienske flertalsendelser og ved, at det hedder pizzeria, stopper man jo med at forvente særlig meget af dem.”