Foto: Nosnibor137, Bigstock

Det er vigtigt at få serier nok i løbet af hele graviditeten, siger 29-årige Maja Nielsen. De kan dog være svære at smide igen efter fødslen, advarer sundhedsplejersken.

Når Maja kommer hjem fra arbejde ved 15-tiden, tænder hun med det samme for Netflix. Først tre timer senere hjælper hun sin kæreste, Jesper Myhrdal Andersen, med at lave mad, og klokken 20 er hun i gang med serierne igen.

“Jeg ser jo Netflix for to nu,” siger den 29-årige systemadministrator, der er 23 uger inde i sin graviditet.

Lødigt og varieret
Sidste uge formåede Maja derfor at komme igennem hele den israelske dramaserie Shtisel, fire sæsoner af RuPaul’s Drag Race og tre romantiske komedier, hun ikke kan huske navnet på.

“De var lidt lunkne, og set i bakspejlet kunne jeg godt have givet mit kommende barn noget lidt mere lødigt,” siger Maja, der går meget op i at få nok med varierede serier under hele graviditeten.

“Der skal både være noget høj- og lavkulturelt, noget om religion, noget om minoritetsgrupper, sådan lidt af hvert. I denne uge ser vi Black Mirror, fordi jeg synes, mit barn skal lære noget om, hvordan teknologi påvirker vores hverdag.”

Baby-Netflix efter fødslen
Maja har diskuteret sit Netflix-forbrug med sundhedsplejersken, der ikke mener, at de mange serier er skadelige, men at Maja sagtens kan holde lidt igen, uden at det gør noget.

“Maja skal tænke på, at det lille foster kun udgør en brøkdel af hendes egen størrelse, så mængden af serier skal være tilsvarende lille. I stedet for ti afsnit ekstra kunne hun nøjes med et enkelt,” lyder det fra Hanne Bæk Eliassen, der dog ikke vil skræmme andre vordende mødre.

“En graviditet kan nemt blive meget præget af nervøsitet og regler om, hvad man må og ikke må, men langt de fleste babyer, jeg har set, er sunde og raske. Selvom deres mor har set utrolig meget Netflix både før og efter fødslen.”

Hanne Bæk Eliassen minder om, at et højt Netflix-forbrug under graviditeten primært kan være bøvlet for moderen.

“Når først man har vænnet sig til alle de serier, kan de være svære at smide igen. Man taler lige frem om baby-Netflix.”