Foto: Aaron Amat, Bigstock

En fernisering i et hipt New York-kvarter, middag med en ny, vigtig kunde og bytur med kendisser er det, der forhindrer Benedikte i at komme til venindens fødselsdag i Hobro.

“Er virkelig ked af, jeg ikke kan komme – øv! Men lad os ses engang til maj, hvor jeg vist har en uge fri mellem FN-projektet og turen til Laos.”

Sådan afslutter Benedikte Jensen en Facebook-kommentar til sin veninde, Laura Arnesens, fødselsdagsinvitation. I mandags oprettede Laura en Facebook-event, hvor hun om tre uger byder på boller og kage hjemme hos sig selv i Hobro. Det ville Benedikte enormt gerne, forklarer hun i kommentaren.

I Sudan med dokumentar
“Men jeg har en fernisering i Bushwick (kvarter i New York-bydelen Brooklyn, red.), og om aftenen skal jeg mødes med Bjarke Ingels Group – du ved, dem skal jeg måske lave en video for. Senere skal jeg på en klub, hvor jeg hører, at Drake og Beyoncé kommer. Virkelig nederen, for jeg ville rigtig gerne se dig og de andre fra folkeren,” skriver den 29-årige videokunstner, der ikke har mødtes med sin veninde i snart et år.

“Laura har været rigtig god til at arrangere ting, men der er bare altid kommet noget i vejen. Sidste gang havde jeg allerede booket billetter til Tel Aviv, og da hun holdt en stor sommerfest for alle de gamle veninder, var jeg i Sudan for at lave en dokumentar om kvindelig omskæring med Ayaan Hirsi Ali. Så ærgerligt!” tilføjer hun til RokokoPosten.

Knap nok tid til interview
Benedikte Jensen har overvejet selv at arrangere en fest eller lignende i København, hvor hun bor.

“Eller, der har jeg base, som det hedder, fordi jeg rejser så utrolig meget og derfor ikke bruger udtrykket ‘at bo’. Når jeg endelig er hjemme, hiver folk i mig for, at jeg skal komme med til restaurantåbninger, receptioner og den slags. I oktober sendte jeg en mail rundt til mine tre bedste veninder fra gymnasiet, som faktisk bor i København, og spurgte, om de ville med på bar. De sagde alle ja, men i sidste øjeblik måtte jeg aflyse, fordi en kunde i Buenos Aires insisterede på, at jeg skulle flyve ud til dem samme dag,” forklarer hun, der er meget ked af, at hun aldrig får lejlighed til at se sine gamle venner.

“Bare jeg havde en aften tilovers, men jeg har knap nok tid til det her interview, fordi jeg skal skynde mig ud til et galleri i Bredgade (i København, red.). Ejeren har lovet mig, at jeg må vælge et værk og få det gratis. Men vi må lige drikke kaffe en dag!”