Foto: Кирилл Венедиктов, Wikipedia

Nicklas Bendtner er blevet afsløret i at have snydt sig ind i den kenyanske provinsklub Ulinzi Stars ved at udgive sig for at være en succesfuld europæisk fodboldspiller. 

Det er en forstemt direktør for den kenyanske fodboldklub Ulinzi Stars F.C., David Nkasiogi, der torsdag har indkaldt til pressemøde i Kenyas fjerdestørste by, Nakuru.

“Jeg er virkelig ked af det, men jeg må indrømme, at vi alle er blevet taget ved næsen. Simpelthen narret,” siger han med henvisning til en afsløring, som har rystet kenyansk fodbold.

Det har nemlig vist sig, at klubbens nyindkøbte spiller Brian Chapman, som angiveligt skulle være en stjernespiller med en fortid på flere europæiske klubhold, i virkeligheden er Nicklas Bendtner.

Var sælger for bettingfirma
“Vi har gransket Brian Chapmans resumé, hvor det fremgår, at han har spillet i Real Madrid og Arsenal. Det viser sig dog, at Chapman er et dæknavn for en dansker ved navn Nicklas Bendtner, der kun har meget begrænset nylig erfaring med elitefodbold og har været for dårlig til selv danske klubber,” forklarer David Nkasiogi og fortsætter:

“Så vidt vi kan se på Google-søgninger, har denne Bendtner primært ernæret sig som sælger for et irsk online-bettingfirma og som en slags promoter i nattelivet. Fodbold har han ikke spillet meget af de seneste mange år.”

Ulinzi Stars har meldt Nicklas Bendtner til det kenyanske politi, mens hovedpersonen selv er gået under jorden efter en række stadig mere anstrengte forsøg på at overbevise kenyanske fodboldfans om, at han faktisk er Brian Chapman.

Intet bytte med spiller fra Fredericia
David Nkasiogi fortæller, at inden Bendtner forsvandt, forsøgte den kenyanske klub at få ham sendt tilbage til Danmark. Man var blandt andet i forhandling med Fredericia F.C. om at bytte deres nye kenyanske angrebsspiller Sunday med Bendtner. Dette afviste den danske klub dog af grunde, der, som de skriver i en kort udtalelse til RokokoPosten, “burde være indlysende”.

Ifølge Nkasiogi er salget af Nicklas Bendtner sket via et avanceret system af falske agenter og mellemmænd, der gør det meget svært at identificere, hvem der faktisk har ansvaret for at føre klubben bag lyset.

Direktøren fortæller, at sporet indtil videre ender blindt hos en person, der går under navnet René Dif, hvis adresse er en mexicansk tacovogn, som tilsyneladende er gået konkurs.