Foto: Glaux, Wikipedia

Forældre til forårets studenter har også ret til en særlig hue, der viser, at de har præsteret at få børn, skrive deres SSO og være sammen med dem døgnet rundt under nedlukningen.

Nina Søndermark er mor til Jonas Søndermark, der går i 3.g på Slagelse Gymnasium. Hun er stærkt begejstret for, at forældre til studerende nu også kan få en hue som bevis på deres præstation.

“Selvfølgelig ved jeg godt, at det ikke er mig, der er blevet student, men nu har jeg faktisk skrevet to tredjedele af Jonas’ SSO-opgave om Michael Strunge,” siger Nina Søndermark og fortsætter.

OK boomer med Comic Sans
“Hans far og jeg har faktisk også formået at være sammen med ham i døgndrift i over en måned under nedlukningen, hvor vi er blevet tvangsindlagt til at høre på fjernundervisning i emner, som vi har prøvet at fortrænge de sidste 20 år, uden at blive skingrende vanvittige. Så jeg synes faktisk, jeg har ret til en sjov hat i den anledning.”

Huen til studenterforældre vil, i stedet for det velkendte kors på de oprindelige studenterhuer, blive udstyret med en særlig kokarde, hvor der står “OK boomer” med den ikoniske skrifttype Comic Sans.

Hue til Game of Thrones-overlevere på vej
Huen til studenterforældre er blot det sidste skud på stammen af uddannelsesrelateret hovedbeklædning, hvor også elever fra 10. klasse samt frisører har fået deres egne varianter.

Det stopper imidlertid ikke her. Ifølge regeringens udvalg for præstationshuer vil der i den kommende tid blive lanceret et stort udvalg af huer til blandt andre børnehavebørn, som formår at tørre sig selv bagi, samt skoleelever i de mindste klasser, der er blevet færdige med at gå i SFO.

Ikke nok med det. Fremover får også grupper, der hverken går i institution eller på en uddannelse, men som har præsteret noget særligt, ret til at gå med særlige hatte. På tegnebrættet er blandt andet huer til dem, der har formået at krydse et fodgængerfelt uden at vælte; dem, der kan lave en opbagt sovs, som kun skiller lidt, og dem, som har klaret at se sidste sæson af Game of Thrones uden at græde eller ødelægge deres tv.