Foto: alekseyvanin, Bigstock

“Jeg er træt af folkevalgte, der vil profilere sig med stort opslåede, nyttesløse projekter,” fortæller folketingsmedlemmet, der de næste tre dage vil opføre en piktogramdans i ti danske byer.

Det ene ben ryger frem, så tilbage. Hænderne laver cirkler i luften, mens hovedet vipper op og ned. På hver fod har politikeren en såkaldt piktogram-sok, mens resten af kroppen er dækket af små tændstikmænd, der er tegnet til lejligheden.

“Se den her tændstikmand, han opretter et udrejsecenter på en gudsforladt ø. Mens dén her tændstikmand, han giver virkningsløse tilskud til feel-good klimakampagner. Tsk tsk, hvor er de dumme,” forklarer politikeren, der er træt af symbolpolitik.

Dragten varmer og køler
“Jeg ville sådan ønske, at vores folkevalgte var i stand til andet end at slå sig op på åndssvage projekter, der bare har som formål at få deres navn ud blandt vælgerne. Hvad med at hjælpe de selvsamme vælgere med de problemer, de møder i deres dagligdag?” spørger han og viser, hvordan piktogram-dragten holder ham varm om natten og afkølet på de lune forårseftermiddage.

I dag skal politikeren danse en selvopfundet piktogram-dans i København, Roskilde og Odense, hvorefter han fortsætter til syv andre danske byer i Fyn og Jylland.

“Nogle partier taler om et Danmark i balance, men jeg gør faktisk noget, der batter i forhold til at udligne forskellene mellem by og land: Jeg danser mit politiske projekt på Rådhuspladsen, på torve og i forsamlingshuse.”

Ekspressiv dans gør en forskel
Blandt politikerens tilhængere er der stor opbakning til den landsdækkende piktogram-turné.

“Fed idé og flot, at han tør. Jeg tror virkelig, han kan udstille, hvor latterlige de andre politikere er med deres store ord og flotte taler. Her har vi en sej og modig mand, der med ekspressiv dans gør en forskel for vælgerne,” siger 23-årige Lau, der overvejer at købe sin egen piktogram-dragt.

“Næste gang jeg skal demonstrere mod noget, som en på Facebook siger, er vigtigt, tager jeg dragten på. Så kan folk se, hvor jeg står, og at jeg ikke finder mig i politikernes luftige snak og tomme løfter!”