Efter at endnu en spindoktor for den tidligere regering er blevet afsløret i at lække følsomme oplysninger til pressen, erklærer Venstre og Konservative, at de har mistet deres moralske grundlag og derfor går af som opposition.

Oppositionen har mistet både sin legitimitet og eksistensberettigelse ved at se højt på danske soldaters sikkerhed og lække politiske modstanderes personfølsomme data. Det erklærede Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, ved et pressemøde tirsdag morgen.

“Vi må erkende, at oppositionens moralske grundlag er smuldret i løbet af den sidste uge. Vi har nu brugt måneder på at flegne over, at Ole Sohn var kommunist for 30 år siden, og hvorvidt Henrik Sass Larsen engang talte med folk med rygmærker i Køge. Så kan vores troværdighed ganske enkelt ikke bære, at vi selv lækkede følsomme oplysninger om Thorning-Schmidts skatteforhold og danske soldater nærmest i forgårs. Det, kan I jo godt se, er simpelthen for fjollet,” forklarer Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

“Derfor har vi altså besluttet at sige stop, mens legen endnu er rigtig dårlig, og trække os som opposition. Vi må simpelthen erkende, at det der med politik ikke lige var os,” siger partiformanden og forklarer, at han i fremtiden vil hellige sig en lang march ind i glemslens tåger.

Pind: Vi blev besejret af de bedste
Der er dog enkelte lyspunkter i en ellers mørk tid for den afgående opposition. Det fortæller folketingsmedlem Søren Pind (V).

“I det mindste var det ikke Helle Thorning-Schmidt, som fik os ned med nakken. Vi har udelukkende os selv at takke for nederlaget. På den måde kan vi trøste os med, at vi blev besejret af de bedste,” siger Søren Pind, som fremover vil bruge sin tid på at uddanne sig til mandeterapeut.

Oppositionens afgang skaber en parlamentarisk enestående situation, som også kan føre til opbrud i regeringen. Kilder i Radikale Venstre, som RokokoPosten har talt med, mener, at Socialdemokraterne og SF nu bør overtage den demokratisk vigtige rolle som opposition og overlade regeringen til De Radikale, som, fremhæver kilderne, alligevel har truffet alle væsentlige beslutninger hidtil.