Foto: Johannes Jansson/Norden.org og kmu.gov.ua, Wikipedia

Statsministeren langer hårdt ud efter den ansvarlige for indførelsen af de regioner, han nu planlægger at afskaffe. Fortids-Lars, der stod bag Strukturreformen, forsvarer sig med, at mange Venstre-folk støtter regionerne, og at det var en anden tid dengang.

I onsdags annoncerede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han ønsker at afskaffe de regioner, som siden 2006 har haft ansvaret for blandt andet de danske sygehuse.

Ved samme lejlighed kritiserede han den politiker, som i sin tid havde ansvaret for regionernes oprettelse.

Statsminister-Løkke: Ville aldrig have oprettet regionerne
“Det virker fuldstændig sort at lave en omfattende reform uden at gøre op med det overflødige politiske lag, som først amter og senere regioner udgør. Danmarks befolkning er kun lidt større end Hamborg-områdets, og enhver bør kunne se, at det ikke giver mening med så mange politiske niveauer,” siger statsministeren og fortsætter:

“Selvom det er en hård dom at fælde, mener jeg, at det er aldeles rimeligt at betegne den mand, der stod bag det, som lidt af en klaphat. Det ville Statsminister-Løkke aldrig have gjort.”

Fortids-Lars: Mange Venstre-folk står bag mig
Den tidligere indenrigsminister og næstformand i Venstre, der i dag går under navnet Fortids-Lars, og som stod i spidsen for den strukturreform, der førte til oprettelsen af regionerne, mener imidlertid, at den dom er unuanceret og skudt ved siden af.

“Jeg synes, at Statsminister-Løkke burde passe sit arbejde i stedet for at kritisere folk, der gjorde det bedst mulige i en svær politisk situation. Det er altid let at være bagklog, men det var en anden tid dengang, og der var bred politisk opbakning til regionerne i 2006,” siger han og fortsætter:

“Desuden skal man huske på, at der selv den dag i dag er ganske mange Venstre-folk, som står bag min linje og ikke ønsker regionerne afskaffet, så måske statsministeren burde stikke piben ind.”

RokokoPosten har forsøgt at indhente en kommentar fra Privat-Lars, der imidlertid er på sugardate med en velhavende erhvervsmand i et sommerhus i Skagen og derfor ikke har mulighed for at udtale sig.