Efter at have fået et tredje klip i ministerkørekortet for groft uforsvarlig politik har SF’s forkvinde nu mistet retten til at føre ministerium.

To gange lykkedes det for Annette Vilhelmsen at beholde sit ministerkørekort til trods for, at hun blev taget i at føre groft uforsvarlig politik. Men tredje gang klappede fælden for den folkesocialistiske leder.

Det skete efter, at Vilhelmsen blev fanget i et hasarderet venstresving, hvor hun krævede, at retten til børneavl skulle betinges af kommunal autorisation.

De tidligere klip i kortet har ministeren fået for uforsvarlig omgang med ekstremt dårlig kommunikation samt sort tale i meget små aviser. I alle tre tilfælde har tilfældige forbipasserende grebet ind.

Omsorgssvigtet embede
I det seneste tilfælde sørgede den snarrådige folketingsbetjent Mikael Brorson for at standse ministeren efter at have observeret hendes vanvittige adfærd. Han mener dog, at andre burde og kunne have stoppet hende langt tidligere.

“Det er skræmmende, at de nærmeste pårørende blot så passivt til og undlod at gribe ind, når det var så tydeligt, at hun over længere tid havde omsorgssvigtet sit embede.”

Som en konsekvens af, at hun er blevet taget på fersk gerning for tredje gang, har Vilhelmsen nu mistet retten til at føre ministerium og kan tidligst gå op til en ny ministerprøve om to regeringsperioder.

God til glidebane
I et forsøg på at forbedre sine evner er eksministeren allerede gået i gang med at forberede sig til en ny prøve, hvilket imidlertid går temmelig dårligt.

De politiksagkyndige, der forestår træningen, har givet Vilhelmsen tilnavnet “spøgelsesministeren”, da hun til stadighed foretager pludselige U-vendinger, der uvægerligt bringer hende på kollisionskurs med folk fra egne rækker, ligesom hun heller ikke evner højresving.

Ifølge politiksagkyndige rækker Vilhelmsens evner for indeværende ikke til at bestå andet end glidebanekurset, som hun til gengæld behersker med nogen sikkerhed.

Flere Christiansborg-kilder fortæller anonymt og uafhængigt af hinanden, at Danmarks regering er blevet et væsentlig tryggere sted efter, at risikoen for at møde en Annette Vilhelmsen er blevet fjernet.