Foto: Kremlin.ru

Den tre år gamle Verni skal styre landet, når jeg går på pension, siger Vladimir Putin, hvis hund allerede nyder større opbakning blandt russerne end han selv.

“Skal du være med til at opbygge et Storrusland gennem en gradvis annektering af Ukraine?”

“Vuf.”

“God dreng!”

Vladimir Putin hiver en godbid frem og giver den til Verni, en treårig centralasiatisk ovtcharka, der for nylig er blevet udpeget som præsidentens mulige arvtager. Scenen finder sted i en ny video, der skal fortælle russerne om deres kommende leder.

“Det drejer sig om nogle mindre justeringer i de forfatningsændringer, I stemte for tidligere på ugen,” lyder det fra Putin med henvisning til en afstemning, der sluttede i onsdags.

Verni er stærk som Putin
Justeringerne består i, at Putins hund Verni får mulighed for at overtage præsidentembedet, når Putin selv vælger at gå på pension. Forfatningsændringen gør det i forvejen muligt for den 67-årige statsleder at beholde sin stilling til 2036.

“Det bliver selvfølgelig ikke noget problem for mig at styre landet, selv når jeg kommer over de 80. Men hvis noget skulle ske, står Verni klar til at tage over,” siger præsidenten og benægter, at Verni skulle være død til den tid, selvom den centralasiatiske race sjældent bliver over 15 år.

“Han er stærk, stolt, stædig og villig til at angribe enhver fjende af Rusland – ligesom mig. Verden har forsøgt at komme af med ham (den centralasiatiske ovtcharka er forbudt i blandt andet Danmark, red.), men han kæmper videre,” forklarer Putin i videoen og løfter den 75 kilo store hund op over hovedet med den ene hånd, inden han river sin skjorte af med den anden og hopper ned i et ishul.

Ægte russisk demokrati
Russerne fik ikke besked om justeringen, der giver præsidentembedet til Putins hund, inden de skulle stemme om en ny forfatning. En talsmand for Putin forsikrer dog RokokoPosten om, at alt er gået ordentligt til.

“En lokal rengøringskone fik til opgave at bekendtgøre Verni-justeringen ved at hænge en seddel op på et par gymnasier i Moskva, fem timer inden valgstederne lukkede. Det er ægte russisk demokrati, og enhver, der siger noget andet, er en dekadent, gudløs LGBT-fascist,” lyder det.

Intet tyder dog på, at russerne har noget imod at have Verni som deres præsident; i en nylig meningsmåling udtrykte 78 procent deres store tilfredshed med hunden, mens Putin selv kun modtog opbakning fra 58 procent af befolkningen.